Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Čech schytal v lize největší příděl za čtyři roky. Nic nám nevycházelo, smutnil

Petr Čech

  13:36
LONDÝN - Místo útoku na první místo v tabulce anglické ligy fotbalisté Arsenalu schytali v sobotním utkání na půdě dvanáctého Southamptonu výprask 0:4. Pro gólmana Petra Čecha to byl největší příděl v Premier League od října 2011, kdy ještě v brance Chelsea prohrál právě s Arsenalem 3:5. Podle českého reprezentanta se „Kanonýři“ musejí z nečekané facky rychle oklepat a nezdar odčinit nejlépe již v pondělním utkání s Bournemouthem.

Zklamaný brankář Petr Čech. foto: Reuters

„Byl to zápas, kdy nám nic nevycházelo a jim všechno. Když se podíváte na střely v prvním poločase - měli jednu a dali z ní gól,“ uvedl na klubovém webu Čech, kterého v 19. minutě krásnou střelou z dálky překonal obránce Cuco Martina, debutující v základní sestavě Southamptonu.

Místo rekordu čtyři góly pro Čecha. Arsenal schytal debakl, do čela ligy nepůjde

„V druhé půli to bylo prakticky stejné. Dvakrát vystřelili a byly z toho góly. Když je soupeř takhle efektivní před brankou, pak se samozřejmě těžko vyhrává,“ řekl Čech, který po přestávce lovil míč ze sítě po střele Shanea Longa a hlavičce Josého Fontea po rohovém kopu.

V nastaveném čase ho ještě jednou překonal Long, který českého brankáře prostřelil mezi nohama.

„Nehráli jsme podle představ, ale takový je fotbal. Zvlášť v Premier League. Když na vás přijde takovýhle den a nenajdete si cestičku, těžko se dá uspět,“ řekl Čech, který inkasoval ještě více branek v listopadu v Lize mistrů, v níž Arsenal podlehl Bayernu 1:5.

„Udělali jsme více chyb a ve druhém poločase nám nevycházely přihrávky. Nebyli jsme dost efektivní a fotbal je o gólech. My jsme nevyužili své šanci a byli za to potrestáni. Dobré je, že v pondělí se zase hraje a můžeme to napravit,“ prohlásil český gólman.

Arséne Wenger má o čem přemýšlet.
Shane Long (vpravo) se raduje ze své branky do sítě Arsenalu.

Proti čtrnáctému Bournemouthu bude mít další možnost udržet 170. čisté konto v Premier League a překonat ligový rekord, o který se dělí s Davidem Jamesem.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...