Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Naniho gól rozdělil Anglii. Je to fraška, vztekají se v Tottenhamu

Sport

  13:54
PRAHA - Manchester United vyhrál nad Tottenhamem 2:0, na tom by nebylo až tak nic divného, ale druhý gól Naniho z 85. minuty rozpoutal explozi emocí. Fanoušci Spurs sudího Clattenburga proklínají, příznivci United na brance portugalského záložníka nevidí nic špatného. Jaký názor máte vy?

Nani slaví gól do sítě Tottenhamu. foto: ČTK

Běží 85. minuta šlágru 10. kola anglické Premier League mezi Manchesterem United a Tottenhamem a rychlonohý Nani svádí souboj se zadákem Spurs Kaboulem, po němž padá. Na zemi se Nani dotýká míče, hráči United se mezitím dožadují penalty. Sudí Clattenburg ale prosby nevyslyší a nechá pokračovat ve hře.

Brankář Heurelho Gomes v domnění, že zahrává volný kop, si v klidu pokládá míč na zem. Mezitím se k balonu připlíží Nani a "uklidí" ho do sítě Tottenhamu. I přes protesty hostů hlavní rozhodčí po poradě s asistentem branku uzná a Manchester se dostává do dvoubrankového vedení. Nani navíc přilil olej do ohně, když při oslavě gólu vyplázl jazyk.

Na celou situaci existují dva úhly pohledu. "Všichni si mysleli, že Gomes zahrává volný přímý kop po Naniho ruce, ale rozhodčí v tom udělal zmatek," říká ke kontroverzní situaci manažer Tottenhamu Harry Redknapp. "Je to fraška a ostuda," dodává.

V Manchesteru mají ale opačný názor. "Za všechno může gólman Gomes. Je dost zkušený, aby si z celou situací dokázal poradit," našel viníka lodivod Manchesteru Ferguson.

Rozhodčí bude muset situaci vysvětlovat. Podle všeho do píšťalky nepískl a hra přerušena nebyla. Rozpor je v tom, že pokud sudí Clattenburg neodpískal faul na Naniho, měl hru přerušit kvůli hraní rukou.

Jak celou situaci vidíte vy?

Anketa

Jak byste celou situaci posoudili vy?

Pískl bych penaltu po faulu na Naniho. 65
Přerušil bych hru kvůli hraní rukou Naniho. 597
Celou situaci sudí Clattenburg posoudil správně. 202

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!