Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Naplněná Maracaná oslavovala Adriana, pachuť podrazu zůstala

Sport

  18:40
RIO DE JANEIRO - Návrat ve velkém stylu předvedl v neděli v brazilské soutěži kanonýr Flamenga - Adriano. Urostlý útočník s dynamitem v levé noze rozhodl vítěznou brankou o výhře svého milovaného klubu nad Atletikem Paranaense 2:1. Co na řádění brazilského střelce asi nyní říkají v milánském Interu, ze kterého sedmadvacetiletý fotbalista v dubnu utekl?

Šťastný Adriano v objetí svých spoluhráčů. foto: ČTK

Obrovitý útočník, jenž stále bojuje s mírnou nadváhou, odehrál na slavném stadionu Maracaná před téměř 80 tisíci diváků první utkání v dresu Flamenga. A hned zvádl porci celých devadesáti minut. "Když se cítím dobře a šťastný, nezáleží na tom, jestli jsem stoprocentně fit nebo ne. Důležité je, že mám zpět svůj pocit štěstí a spokojenosti. To se nedá koupit za žádné peníze," uvedl účastník mistrovství světa 2006 a autor sedmadvaceti reprezentačních tref.

SOUHRN UTKÁNÍ FLAMENGO - ATLÉTICO PR. 2:1:


Na hřiště vyběhl v netradičním čísle 29, ovšem s tradiční buldočí zarputilostí. A již ve 14. minutě se mohl radovat, centrem jej hledal z levého křídla spoluhráč, ovšem "předběhl" jej obránce Carlos. Minutu po poločase však již zakončoval Adriano sám - po centru z pravé strany si odstoupil od obránce a hlavou přesně zavěsil. Hosté již stihl pouze z penalty snížit na konečných 2:1. Výkon Adriana sledovala v hledišti také rodinní příslušníci brazilského útočníka. A byli šťastni, stejně jako zbytek fanoušků Flamenga.

Ne tak asi jásají v Evropě. Sedmadvacetiletý útočník si zde proti sobě pobouřil velkou část fotbalové veřejnosti. V dubnu se nevrátil z kvalifikačního utkání Brazílie a do Interu, jenž jej v té době zaměstnával, vzkázal, že si potřebuje od fotbalu odpočinout a že je ze života v Itálii nešťastný. Dokonce mluvil o konci kariéry.

Ovšem v okamžiku, kdy si vymodlil rozvázání dlouhodobé smlouvy s Interem, se domluvil na působení s Flamengem, ve kterém začínal svou profesionální kariéru.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!