Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Naše palebná síla nestojí jen na Necidovi

Sport

  14:49
PRAHA - Tak první tři body z Letné jsou doma! Pravda, zatím jen z té zlínské, ale pro další si můžeme už za dva týdny dojít i v Praze. A jak v pondělí předvedli naši chlapci na straně jedné a rudé kůže na druhé, nemusel by to být ani tak velký problém.

Necid právě podruhé překonal jabloneckého brankáře Špita. foto: ČTK

Potěšující na utkání ve Zlíně je kromě tří krásných gólů, že naše palebná síla nestojí ani zdaleka jen na Necidovi. Zejména Tijani Belaid nám notně zpříjemňuje úvahy o jaru. No, raději potichu - ještě se párkrát trefí a naše bafuňáře zase nikdo neudrží. Proč si taky držet kvalitní hráče, když je můžeme prodat a za utržený peníz "výhodně" nakoupit v tuzemském fotbalovém sekáči, že?

"Skoro třicet minut z devadesáti se váleli po zemi, zdržovali, nechtěli hrát. Nepochopil jsem ten jejich styl hry." To není vzpomínka některého ze slávistů na ostudnou taktiku Rumunů v Poháru UEFA, to jsou slova sparťana Kladrubského po utkání s Teplicemi. Ani nevíš, Jirko, jak ti rozumíme! Ale kopat lidi do hlavy jen proto, že je nechápeš, to fakt nejde. Co u vás dělá ten slavný trenér pro mentály, pardon, chci říct mentální trenér? Že by ho zcela vytížil Řepka?

Vzhledem k takovému rozpoložení jednoho až zamrzí, že Sparta teď míří do Liberce. Nastoupit do čela ligy až po vítězství v derby by bylo efektnější a Slavii by to slušelo víc. Ale nemůžeme mít všechno.

Autor je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!