Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Návrat krále? Krmečníka čeká premiéra v Evropské lize, soutěže nerozlišuje

Sport

  9:49
PLZEŇ - Tři předchozí zápasy plzeňské Viktorie musel její elitní útočník Michael Krmenčík sledovat jen z hlediště nebo u televize, protože si odpykával trest za vyloučení v domácí odvetě předkola Ligy mistrů. Ve čtvrtek už ale bude připravený zasáhnout do zápasu s izraelským Hapoelem Beer Ševa.

Michael Krmenčík (čelem) se vrací do plzeňské sestavy. foto: Ladislav Němec, MAFRA

Trenér Vrba říkal, že může jít o klíčový zápas pro další vývoj ve skupině. Vnímáte to také tak?
Asi jo, musíme urvat nějaké body. Hrajeme doma, už by to chtělo fanouškům ukázat, že umíme i v Evropě.

PODROBNOU ON-LINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU PLZEŇ VS. BEER ŠEVA SLEDUJTE ZDE!

Co od zápasu s izraelským šampionem očekáváte?
Hlavně už bychom konečně měli na evropské scéně vyhrát, takže čekám ofenzivní zápas a doufám, že si připíšeme tři body.

Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa

  • Výkop: čtvrtek 28. září, 19:00 (Nova Sport 1).
  • Rozhodčí: István Vad - István Albert, Peter Berettyán (všichni Maď.).
  • Bilance (klubová): ČR (Československo) - Izrael 13 8-3-2 23:11.
  • Předpokládané sestavy - Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Živulič, Hrošovský - Petržela, Kolář, Kopic - Krmenčík.
  • Beer Ševa: Haimov - Elo, Taha, Tzedek, Korhut - Melikson, Einbinder, Ogu, Radi - Nwakaeme, Pekhart.

V české lize se vám daří, vyhráli jste všech osm utkání, jak tu pohodu přenést do Evropské ligy?
Na to neznám odpověď, ale pokusíme se o to. Chceme potěšit naše fanoušky, aby odcházeli spokojení.

Vy osobně máte skvělou střeleckou formu, vévodíte pořadí ligový střelců. Je v pohárech složitější se prosadit?
Takhle já to nevnímám. Pro mě to bude zápas jako každý jiný, pokaždé chci přispět k vítězství mančaftu.

V Mladé Boleslavi jste přišli o zraněného Davida Limberského. Jak citelná to bude proti Beer Ševě ztráta?
Bude to velká ztráta. Nejen na hřišti, ale i v kabině má velké slovo. Už teď se těším, až bude zpátky. Zatím jsem s ním v kontaktu jen na Instagramu,občas prohodíme nějakou zprávu.

Plzeň přivítá Beer Ševu s cílem poprvé bodovat ve skupině EL

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání skupiny Evropské ligy ve čtvrtek přivítají izraelského mistra Hapoel Beer Ševa, kde působí i český útočník Tomáš Pekhart. Cílem Viktorie je odčinit úvodní porážku 0:3 ze stadionu bukurešťského FCSB, domácím by mohla pomoci výborná forma a stoprocentní bilance z tuzemské nejvyšší soutěže.

Zatímco Plzeň vstoupila do skupiny G vysokou porážkou, Beer Ševa doma zdolala 2:1 Lugano. V izraelské lize je však Hapoel až šestý a na půdě soupeřů v pohárech prohrál tři z posledních čtyř utkání.

Západočeši sobotním triumfem 2:0 v Mladé Boleslavi prodloužili stoprocentně úspěšný vstup do ligové sezony a zvítězili i v osmém kole. Povzbuzením pro Viktorii je návrat nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka, který si v pohárech odpykal třízápasový disciplinární trest po vyloučení v odvetě třetího předkola Ligy mistrů s FCSB.

"Už se těším i na poháry, protože jsem tři zápasy nehrál za tu blbost, co jsem udělal. Hrajeme doma s dobrým soupeřem a asi by to chtělo už vyhrát. Ukázat našim fanouškům, že i tu Evropu umíme hrát," uvedl Krmenčík.

V minulé sezoně se Beer Ševa v základní fázi Evropské ligy utkala s pražskou Spartou, které podlehla 0:1 doma a 0:2 na Letné. Plzeňští v předchozích čtyřech pohárových duelech s izraelskými soupeři třikrát zvítězili a jednou prohráli.

"Hrajeme teprve poprvé doma, ještě nás pak ve skupině čeká hodně zápasů, takže bych neřekl, že to bude s Beer Ševou zápas o všechno. Klíčový bude, ale nebude úplně nejklíčovější," konstatoval Krmenčík.

Plzeňský trenér Pavel Vrba bude ve čtvrtek postrádat obránce Davida Limberského, který v Mladé Boleslavi utrpěl komplikovanou zlomeninu v obličeji a musel na operaci. Mimo hru zůstávají i záložníci Václav Pilař s Alešem Čermákem, naopak kapitán a stoper Roman Hubník se záložníkem Janem Kovaříkem už po zraněních nastoupili za juniorku.

Čtvrteční utkání začíná ve Štruncových sadech v 19:00 pod vedením maďarských rozhodčích v čele s Istvánem Vadem. Přímý přenos odvysílá televizní stanice Nova Sport 1.

Autoři:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...