Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nečekaná prohra. Barcelona padla před LM proti Slavii na půdě Levante

Zklamaný Lionel Messi z Barcelony po prohře 1:3 na půdě Levante. foto: Reuters

Madrid - Fotbalisté Barcelony ve 12. kole španělské ligy překvapivě prohráli na hřišti Levante 1:3. Katalánský celek, který v úterý čeká v Lize mistrů na Camp Nou souboj s pražskou Slavií, nenavázal na předchozích sedm soutěžních výher v řadě. Pokud jeho nejbližší pronásledovatelé večer uspějí, přijde o první místo.
  20:19

„Blaugrana“ vedli od 38. minuty, když se z penalty prosadil kapitán Lionel Messi. Ve druhém poločase však nezvládli pasáž mezi 61. a 68. minutou, kdy třikrát inkasovali.

Barcelona odehrála utkání v sestavě Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo - Vidal (65. Busquets), De Jong, Arthur - Messi, Suárez (41. Pérez), Griezmann.

12. kolo španělské 1. ligy

Espaňol Barcelona - Valencie 1:2 (31. Roca z pen. - 69. Parejo z pen., 80. Gómez), Levante - FC Barcelona 3:1 (61. Campana, 63. Mayoral, 68. Radoja - 38. Messi z pen.), Boloňa - Inter Milán 1:2 (59. Soriano - 75. a 90.+1 z pen. Lukaku), 21:00 Real Madrid - Betis Sevilla.

Valencie zvítězila na hřišti předposledního Espaňolu Barcelona 2:1. „Netopýři“ naplno bodovali po třech kolech a posunuli se na osmou příčku. Devatenáctý Espaňol prohrál šestý z posledních osmi zápasů v domácí soutěži.

Espaňol přitom začal lépe a v 31. minutě ho poslal do vedení proměněnou penaltou Marc Roca. Hosté odpověděli v 69. minutě, kdy se rovněž z pokutového kopu prosadil Dani Parejo. 

Třicetiletý kapitán Valencie zaznamenal pátý ligový gól v sezoně, přičemž všechny padly z penalt. Žádnému jinému hráči z pěti nejprestižnějších evropských soutěží se v ročníku dosud nic takového nepovedlo. Obrat dokonal o 11 minut později Maxi Gómez.

Zraněný Luis Suárez v utkání s Levante.
Levante si senzačně poradilo s Barcelonou

Lukaku zařídil dvěma góly výhru Interu Milán 2:1 v Boloni

Fotbalisté Interu Milán díky dvěma gólům Romelua Lukakua obrátil v 11. kole italské ligy duel na hřišti Boloni a zvítězili 2:1. „Nerazzurri“ se vrátili do čela Serie A o dva body před Juventus, který má k dobru večerní městské derby s FC Turín. Za Boloňu odehrál celý zápas Ladislav Krejčí. AS Řím porazil Neapol 2:1.

Po téměř hodině hry se za Boloňu střelou před vápnem prosadil Roberto Soriano. V 75. minutě ale srovnal Lukaku, který pak v první minutě nastavení proměnil pokutový kop. Šestadvacetiletý belgický útočník je s devíti trefami druhým nejlepším střelcem soutěže. Na Cira Immobileho z Lazia Řím ztrácí tři zásahy.

AS Řím poslal do vedení v 19. minutě Nicolo Zaniolo. O sedm minut později odmítl dvoubrankový náskok Aleksandar Kolarov, který neproměnil penaltu. Deset minut po změně stran vzal odpovědnost za další pokutový kop místo srbského obránce Jordan Veretout a francouzský záložník se nemýlil, byť si brankář Alex Meret na míč sáhl. Za hosty snížil Arkadiusz Milik.

Autor: