Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nechci v týmu sprosté potetované manekýny, vzkazuje hráčům Monzy Berlusconi

Sport

  13:34
ŘÍM/PRAHA - Fotbalisty třetiligové Monzy čekají po příchodu nového majitele Silvia Berlusconiho těžké časy. Bývalý vlastník slavného AC Milán a někdejší předseda italské vlády má v úmyslu zakázat hráčům výstřední účesy, plnovousy, náušnice nebo tetování.

Šéf strany Forza Italia (Vzhůru Itálie) Silvio Berlusconi. Bývalý premiér znovu na post předsedy vlády dostat nemůže. Má totiž soudní zákaz se ucházet o jakoukoliv veřejně volenou funkci. Kolalice, jejíž je součástí, je považována za favorita voleb. foto: Reuters

Berlusconi, pod jehož vedením AC Milán získal osm titulů a pětkrát vyhrál Ligu mistrů, koupil sto procent akcií Monzy koncem září. „Chci složit mladý tým výhradně z italských hráčů,“ uvedl dvaaosmdesátiletý politik. „Budou muset nosit slušné účesy, už jsme dokonce našli v Monze holiče, co je ostříhá zdarma,“ dodal.

„Hráči se také nebudou smět pyšnit hromadou náušnic, nebudou smět nosit plnovousy a tetování,“ prohlásil Berlusconi. „Chtěl bych, aby byli příkladem fair play, takže po faulu se protihráči omluví, po zápase jim podají ruku a k rozhodčímu se budou chovat jako gentlemani,“ uvedl.

„Když někdo hráče požádá o podpis, tak budou muset napsat křestní jméno i příjmení. Navíc čitelně, ne žádné škrábanice. A také vždycky budou muset chodit slušně oblečení,“ prohlásil Berlusconi. „Chci abychom byli úplně jiní, než je moderní fotbal,“ dodal.

Hráči si zatím z Berlusconiho revoluce příliš těžkou hlavu nedělají. „Začnu prostě nosit dres s dlouhými rukávy,“ řekl ke svým potetovaným pažím útočník Sacha Cori, který je navíc přesvědčený, že když bude dávat góly, tak vedení nad jeho tetováním přimhouří oči.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...