130 let

Brazilec Ronaldo v akci. | foto: Reuters

'Nechutný buřte,' řvali bouřící fanoušci Corinthians na Ronalda

Sport
  •   12:25
SAO PAULO - Fanoušci fotbalistů Corinthians protestovali v Sao Paulu proti vyřazení týmu v předkole Poháru osvoboditelů. Podle agentury Reuters pomalovali sídlo klubu nadávkami zaměřenými především proti slavnému útočníkovi Ronaldovi a také házeli kamení na auta hráčů.

Corinthians vstoupili do úvodní části turnaje domácí bezbrankovou remízou s kolumbijským celkem Deportes Tolima, ve středeční odvetě pak prohráli 0:2 a poprvé v historii neprošli přes předkolo. Rozzlobení fanoušci proto čekali na hráče už na letišti po příletu do Sao Paula, fotbalisté však rovnou z letadla nastoupili do autobusu a odjeli s policejní eskortou.

Za špatné výkony Corinthians podle příznivců můžou zejména Ronaldovy problémy s nadváhou. Bývalý kanonýr Barcelony a Realu Madrid se proto stal terčem nadávek jako "nechutný buřt" a "reklamní mazánek", protože v klubu je čtyřiatřicetiletý útočník jen kvůli využití v reklamě.

Corinthians si mohou příznivce částečně usmířit o víkendu při ligovém derby s velkým rivalem Palmeiras. Podle brazilských médií bude zápas důležitý zejména pro trenéra Titeho, který prý dostal ultimátum a v případě porážky bude propuštěn.

Autor: ČTK