Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Necid při své premiéře za Slavii slavil výhru, ale gól nedal

Sport

  14:03
PRAHA - Fotbalista Tomáš Necid se po návratu do Slavie poprvé představil domácím fanouškům. V přípravném utkání v rámci Tipsport ligy proti druholigovému Žižkovu odehrál poločas, gól nedal. Slavia na umělé trávě v Edenu vyhrála 3:2.

Tomáš Necid v dresu Slavie. foto:  Michal Šula, MAFRA

Slávistický trenér Miroslav Koubek nasadil jedenadvacet hráčů, do každé půle poslal až na výjimky dvě odlišné jedenáctky.

Ostatní výsledky

Tipsport liga

Sigma Olomouc - Znojmo 0:0
Bohemians 1905 - Pardubice 4:0

Přátelské zápasy

Jablonec - Příbram 2:0

Dukla Praha - Rožumberok 1:1

Žilina - Slovácko 1:2

Roudnice n. L. - Teplice 1:2

Slavii dvakrát vedla, Žižkov dvakrát vyrovnal. Na trefu Vyhnala, který v půli vystřídal právě Necida, z 51. minuty však už odpovědět nedokázal. V závěru slávista Mensah neproměnil pokutový kop. Byl už druhý v utkání, první penaltu v úvodu zápasu Piták dal.

"Jsem spokojený. V prvním poločase jsme postavili zkušenější sestavu, ale v žádném případě není konečná. Čeká nás ještě spousta experimentů," řekl  Koubek. "Ta první sestava ukázala ještě takovou nesehranost, ještě si všechno nesedlo. Ale všichni to odpracovali. Chtěl bych vyzvednout i tu druhou jedenáctku, některé výkony tam byly velmi perspektivní."

Pro Slavii to byl třetí přípravný zápas v zimě, předchozí dva odehrála na soustředění na Kanárských ostrovech proti tamním klubům z nižších soutěží, v obou vysoko zvítězila.

Žižkov se v krátké době postavil druhému pražskému S, Slavia vzdoroval mnohem lépe než před dvěma týdny Spartě, od které na Strahově na přírodní trávě dostal sedm gólů.

Slavia - Žižkov 3:2 (2:1)

Branky: 4. Piták z penalty, 45. Škoda, 51. Vyhnal - 12. Voltr, 46. Redzepi.

Slavia, první poločas: Čontofalský – Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal – Gecov, Piták – Vošahlík, Koreš, Juhar – Necid. 2. poločas: Černý – Dostál, Škoda, Souček, Tusjak – Gecov (73. Hrubý), Lička – Prošek, Bazal, Mensah – Vyhnal.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.