Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nedorozumění v Paříži má další následky. Sudí, kvůli němuž se nedohrál zápas LM, má trest do konce sezony

Sebastian Coltescu v rozhovoru s asistentem trenéra Basaksehiru. foto: Reuters

Nyon - Rumunský rozhodčí Sebastian Coltescu dostal za nevhodné výroky na adresu trenéra tmavé pleti v prosincovém zápase fotbalové Ligy mistrů od UEFA zákaz činnosti do konce sezony. Coby čtvrtý sudí Coltescu označil slovem "negru", jež v rumunštině znamená "černý", kamerunského asistenta trenéra Basaksehiru Pierrea Weboa. Hráči tureckého celku a jejich soupeři Paris Saint-Germain pak odmítli utkání kvůli údajnému rasismu dohrát a odešli ze hřiště.
  18:52

Disciplinární komise UEFA suspendovala Coltesca do konce aktuální sezony za „nevhodné chování“ a nařídila mu absolvovat výchovný program. „V mezinárodním prostředí je správná volba slov klíčová, aby se zabránilo takovým situacím, k nimž došlo v tomto zápase,“ uvedla dnes UEFA.

Sebastian Coltescu v rozhovoru s asistentem trenéra Basaksehiru.
Předzápasový ‚rituál‘ v Parku Princů.

Coltescův distanc bude platit pouze pro zápasy na domácí scéně, neboť rozhodčí už od kontroverzního utkání nefiguruje na mezinárodní listině.

Duel se dohrál druhý den 9. prosince s novými rozhodčími a francouzský tým zvítězil jednoznačně 5:1.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...