Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd po setkání s Platinim: Měli bychom skvělé ME jednadvacítek

Sport

  13:25
PRAHA - Češi by připravili skvělý evropský šampionát jednadvacítek, pokud by jim UEFA svěřila pořádání tohoto podniku pro rok 2013. Je o tom přesvědčen bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd, který je ambasadorem šampionátu za českou stranu. I proto se zúčastnil čtvrteční večeře výkonného výboru UEFA, jehož pražské zasedání skončilo dnes dopoledne.

Pavel Nedvěd foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Nedvěd nedávno nastoupil do manažerské funkce v čele Juventusu Turín, přesto mu role ambasadora prý nijak zvlášť nenaruší jeho pracovní a soukromé aktivity. "Je to pro mě velká pocta, protože Euro jednadvacítek je jedním z nejprestižnějších turnajů a mít možnost se podílet na kandidatuře České republiky je příležitost, která se nenaskytne každý den. Pracovní režim jsem zvlášť měnit nemusel, i když samozřejmě některé akce jako čtvrteční večeře si vyžádá moji osobní účast," uvedl pro svazový web někdejší tahoun národního týmu.

Už za měsíc bude vědět, zda jeho mise pro vlast byla užitečná. V Nyonu se totiž koncem ledna rozhodne definitivně o tom, kdo šampionát uskuteční.

Nedvěd české kandidatuře věří
"Domnívám se, že šanci rozhodně máme, i když i ostatní kandidatury jsou silné. Jako hráč jsem chtěl každé utkání vyhrát a stejně to cítím v této pozici. Když jsem kývl na nabídku stát se tváří kandidatury, musel jsem být vnitřně přesvědčený, že máme šanci uspět. Česká republika totiž má velký potenciál a odpovídající zázemí a věřím, že bychom uspořádali skvělý šampionát," prohlásil Nedvěd odhodlaně.

Na večeři U Fleků se držitel Zlatého míče sešel s dvěma někdejšími držiteli stejné trofeje. Schůzka s předsedou UEFA Michelem Platinim a českou fotbalovou legendou Josefem Masopustem, to byla i pro Nedvěda slavnostní událost. "Bylo to opravdu výjimečné setkání a naše společná fotografie s pány Masopustem a Platinim má pro mě velkou hodnotu. Velmi si cením toho, že jsem se takového setkání vůbec mohl zúčastnit," považuje si fotbalista čtvrteční večeře ve společnosti fotbalové evropské generality.

Autor:

Prodej
Prodej

03184 Torrevieja, Provincie Alicante, Španělsko, Španělsko
3 444 200 Kč