Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd skončil v nemocnici

Sport

  7:37
PALERMO - Český fotbalista Pavel Nedvěd kvůli zranění hlavy nedohrál dnešní zápas Juventusu v italské lize na hřišti Palerma. Bývalý reprezentační kapitán se ve 23. minutě srazil v souboji hlavou s domácím Robertem Guanou a stejně jako soupeř byl odnesen z trávníku na nosítkách a převezen do nemocnice na vyšetření.

Pavel Nedvěd má naštěstí tvrdou hlavu. foto: ČTK

Podle serveru gazetta.it by nemělo být Nedvědovo zranění vážné. V pořádku by měl být i hráč Palerma, které nakonec vyhrálo 3:2.

Sestřih utkání

Nedvěd musel ze hřiště ve chvíli, kdy Palermo vedlo 1:0 po gólu Amauriho. Brazilský útočník sice v samém závěru první půle zvýšil na 2:0, Juventusu se ale po přestávce podařilo vyrovnat. Postaral se o to Alessandro Del Piero, který se trefil v 52. a 71. minutě. To už na hřišti nebyl ani druhý Čech v sestavě Juventusu, místo obránce Zdeňka Grygery nastoupil po pauze Hasan Salihamidžič.

Turínský celek sahal i po vítězství, svůj tlak ale nedokázal přeměnit v branku, místo toho se z ojedinělé šance prosadili domácí. Obránce Palerma Mattia Cassani se minutu před koncem dostal po přímém kopu k odraženému míči a ranou z 26 metrů nedal Buffonovi šanci.

Autor: