Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Nedvěda čeká další jednání s Juventusem o možné spolupráci

Sport

  18:54
TURÍN - Už patnáct měsíců trvá fotbalová penze Pavla Nedvěda, ale jeho "prázdniny" možná brzy skončí. Nejlepší hráč Evropy z roku 2003 se příští týden chystá na další jednání s vedením svého bývalého klubu Juventusu Turín o možné spolupráci.

Pavel Nedvěd se loučí s plnými tifosi na stadionu Juventusu. foto: ČTK

Šéfové "Staré dámy" se netají velkou touhou získat svoji bývalou hvězdu do některé z manažerských funkcí, ale Nedvěd prý zatím netuší, jak se za několik dní rozhodne. Podle něj není vyloučeno, že bude fotbalové dění dál sledovat jen zpovzdálí jako dosud. Byť by nový prezident Juventusu Andrea Agnelli, velký Nedvědův kamarád, chtěl někdejšího skvělého záložníka zlákat po svůj bok.

Nyní prý Agnelli netrpělivě čeká na další schůzku s Nedvědem. "Nabídka Juventusu platí už dlouho a pořád. Kdybych chtěl, dávno jsem ji mohl přijmout. Zatím jsem se tedy nerozhodl, co bude dál. V kontaktu s Juventusem jsem, vztah k němu mám veliký a není důležité, jestli jsem momentálně v nějaké funkci," řekl dnes českým novinářům Nedvěd poté, co jako reklamní tvář firmy Adidas otevřel její novou pobočku v pražském nákupním centru Palladium.

Nedvěd jako by se zásadním rozhodnutím, čemu se bude věnovat v budoucnu, nechtěl stresovat. "Ještě jsem do ničeho nechtěl jít, protože mě nic netlačí. A hlavně se chci věnovat rodině, což jsem slíbil, když jsem s fotbalem končil. A dělám to pořád," vysvětloval Nedvěd, který kariéru v Juventusu ukončil loni v květnu.

V "důchodu" si dopřává všeho, na co jako profesionál musel zapomenout. Celé letošní prázdniny třeba strávil ve Spojených státech amerických, kde se spřátelil s tenisty Radkem Štěpánkem a Petrem Kordou. "Takže jsem se tam do tenisu trochu zakoukal. Ale nemělo cenu, abych to proti nim zkoušel. Na ně bych neměl," vysvětloval Nedvěd s úsměvem.

Místo bitev na kurtu Nedvěd často na Floridě, kde Štěpánek i Korda tráví hodně času, brázdil greeny. S mladší Kordovou dcerou Nelly, která jde ve šlépějích své starší sestry Jessiky, velkého golfového talentu, prý svedl několik zajímavých bitev. "A prohrál jsem s ní spousty dolarů. Je fakt dobrá," ocenil Kordovu mladší dceru Nedvěd.

Pavel Nedvěd

Tomu se za mořem hodně líbilo. Užil si tam klidu, kterého se mu v Itálii jakožto fotbalové ikoně nedostává. A také zapracoval na angličtině, stejně jako jeho děti Pavel s Ivanou. "Hlavně kvůli dětem jsem chtěl, abychom do Ameriky jeli a oni se v angličtině zlepšili. Jen s italštinou by si nevystačili. Já jsem na tom také dělal, ale z mé strany to není nic zvláštního," usmíval se Nedvěd.

Do české metropole dorazil jen dva dny po svých 38. narozeninách a znovu byl středem pozornosti. Při autogramiádě rozdal stovky podpisů, od zástupců Adidasu dostal velký dort ve tvaru fotbalového míče a také putter. Ten ho potěšil obzvlášť, protože golf je jeho velkým koníčkem.

V Česku se nyní Nedvěd několik dní zdrží, možná se sejde i s činovníky v čele s Ivanem Haškem, Karlem Poborským a Vladimírem Šmicrem, kteří by také Nedvěda rádi využili ve prospěch českého fotbalu. Nedvěd se výpomoci nebrání, byť zatím nemá žádnou konkrétní představu.

"Ono je těžké hledat nějakou roli v našem fotbale, když bydlíte tak daleko jako já. Bavíme se o tom jak pomoci, ale je těžké být konkrétní. Jsem trochu mimo a do budoucna bude hodně záležet na tom, kde se usadíme s rodinou," vysvětloval Nedvěd, který je nyní doma v La Mandrii nedaleko Turína.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!