Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

POTVRZENO: Nejdražší přestup ligy: Sparta prý koupila Kadlece za 73 milionů

Sport

  23:01aktualizováno  1. září 11:19
PRAHA - Fotbalové Spartě se na závěr přestupního období povedlo dotáhnout návrat útočníka Václava Kadlece. Čtyřiadvacetiletý reprezentant přestoupil na Letnou z dánského Midtjyllandu a s vedením pražského klubu podepsal čtyřletou smlouvu.

Česko vs. Arménie (Václav Kadlec) foto:  Michal Šula, MAFRA

Kadlec si řekl o angažmá ve Spartě gólem a přihrávkou: Doufám, že to vyjde

Přestupová částka nebyla zveřejněna, dánská média spekulují, že se Kadlec stal nejdražším hráčem historie české ligy. Podle severského listu Ekstra Bladet přijal Midtjylland nabídku Sparty ve výši 2,7 milionu eur (asi 73 milionů korun).

Rekord dosud držely příchody Szilárda Németha do Sparty a Gina van Kessela do Slavie. Oba údajně stáli přes 30 milionů korun.

Kadlec se vrací do Sparty po více než roce, na Letné hostoval v druhé části sezony 2014/15 z Frankfurtu, kam přestoupil za 82 milionů korun.

Dánové mě moc chtěli udržet

Předtím v pražském klubu působil v letech 2008 až 2013. V české lize Kadlec dosud odehrál 124 zápasů a vstřelil 41 branek.

Jarolímovi vyšla premiéra u nároďáku na jedničku, Češi smetli Arménii 3:0

„Mám obrovskou radost. Vím, že ten zájem byl delší, a tak jsem se na variantu přestupu do Sparty docela upnul a celou dobu doufal, že to vyjde,“ prohlásil Kadlec pro klubový web.

Původní nabídku od Sparty Midtjylland, kde měl Kadlec smlouvu do roku 2019, ještě odmítl, ale navýšenou částku už přijal. Na českém reprezentantovi vydělal, protože z Frankfurtu ho koupil údajně za 13 milionů dánských korun (asi 48 milionů korun).

„Byla to těžká jednání, protože Dánové mě chtěli udržet. Jenže věděli o mém přání se vrátit domů, což tomu asi také pomohlo. Moc jsem o přestup stál,“ uvedl Kadlec, který ve středečním přípravném utkání reprezentace přispěl jednou brankou k výhře 3:0 nad Arménií.

Hrát s Rosou bylo velké lákadlo

V jeho rozhodování vrátit se do Sparty prý nehrál roli fakt, že Letenští na rozdíl od Midtjyllandu postoupili do základní skupiny Evropské ligy.

„Tímto směrem jsem vůbec nepřemýšlel. Sparta je lepší tým. Má to daleko větší kvalitu a profesionalitu než v Midtjyllandu. Druhým důvodem byl také můj vlastní osobní život, vracím se domů,“ řekl Kadlec.

ZPRACOVÁNÍ. Václav Kadlec krotí míč v utkání se Srbskem.
Přípravné fotbalové utkání: ČR - Arménie, 31. srpna v Mladé Boleslavi. Václav...

Kadlec je pro Spartu už druhou velkou posilou v tomto týdnu, v úterý na Letnou přišel další navrátilec Tomáš Rosický.

„Musím říct, že zahrát si s Rosou bylo velké lákadlo. Vždyť kdo by si s Rosou v jednom týmu nechtěl zahrát. Hráčů, jako je on, po trávnících moc neběhá,“ dodal Kadlec.

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha