130 let
Chelsea - Žilina (vítězný gól domácích).

Chelsea - Žilina (vítězný gól domácích). | foto: Lidové noviny

Nejdříve euforie, poté slzy. Smutek Žiliny po smolné prohře na Chelsea

Sport
  •   8:57
LONDÝN - Ohromné zklamání z prohry MŠK Žilina s londýnskou Chelsea v úterním utkání Ligy mistrů cítí trenér slovenského celku Pavel Hapal. Připustil, že Chelsea měla dost šancí na větší výhru než 2:1, ale současně je přesvědčen, že jeho tým měl blízko k úspěchu. Skleslí z prohry po gólu, který dostali pět minut před koncem, byli také hráči slovenského mistra.

"Mrzí to strašně, protože takovouhle šanci tihle kluci možná už mít nebudou," řekl po zápase český trenér Žiliny. "Jsem určitě zklamaný, protože hráči na hřišti bojovali celých 90 minut. Byli jsme blízko k úspěchu, tedy aspoň k remíze. Potřebovali jsme také kus štěstí, nakonec jsme ho neměli. Takže dále pijeme kalich hořkosti v Lize mistrů," dodal.

Připustil ale, že Chelsea měla dostatek šancí na to, aby ten výsledek byl pro jeho svěřence ještě krutější. Žilina vedla 1:0 po prvním poločase, pak domácí vyrovnali začátkem druhé půle a vítězství jim zajistil těsně před koncem Florent Malouda.

Chelsea - Žilina (Babataounde Bello)

"To, že jsme prohráli doma 7:0 s Marseille, to byla facka, ale z té jsme se chtěli oklepat a dnes předvést něco extra. Myslím, že se nám to i dařilo, ale takové kvalitě, jako má Chelsea, se my nevyrovnáme," prohlásil Hapal, když se vrátil k debaklu s Marseille na domácí půdě v předcházejícím utkání Ligy mistrů.

Chelsea měla před úterním utkáním už zajištěný postup do osmifinále. Přestože trenér Carlo Ancelotti potřeboval po dvou selháních v domácí lize výsledkově potvrdit pozici jednoho z nejlepších světových klubů, nechal odpočívat skoro všechny opory a na hřiště poslal řadu mladíků. Většina hráčů prvního týmu nebyla ani mezi náhradníky, včetně brankáře Petra Čecha.

Teprve když tým prohrával, poslal Ancelotti na hřiště zkušené útočníky Salomona Kaloua a Nicolase Anelku. Žilina první utkání s Chelsea v plné sestavě prohrála doma 1:4. Hapal ale hlavní rozdíl mezi oběma zápasy nevidí v sestavě Chelsea, ale ve stylu hry svého týmu. "Poprvé jsme s nimi hráli otevřenou partii. Dnes jsme chtěli hrát z hluboké defenzivy a chodit do rychlých protiútoků. A to se nám také dařilo, hlavně v první půli," řekl Hapal.

Chelsea - Žilina (vítězný gól domácích).

"Ale hlavně vstup do druhé půle byl pro nás těžký. Neustáli jsme ho a dostali gól." Ještě skleslejší než trenér byli hráči Žiliny. "Hráli jsme dobře, vedli jsme, to je pěkné, ale nemáme nic," řekl útočník Tomáš Oravec. "Chelsea měla samozřejmě hodně gólových šancí, ale dalo se to udržet. Chybělo nám pár minut a možná větší koncentrace a důslednost na závěr.

"Mrzí mě hlavně ta 86. minuta, kdy jsem prohrál hlavičkový souboj s (Didierem) Drogbou. Sahali jsme po bodu. Zase jedeme s prázdnou, co k tomu říci," uvedl stoper Mário Pečalka. Připustil ale, že před zápasem by takový výsledek bral. "Obzvlášť po zápase s Marseille. Aspoň ta hra vypadala snad trochu jinak," dodal. Na slovenský tým se přijely podívat stovky jeho fanoušků, které bylo po celý zápas slyšet. "Ani jsme nečekali, že tu bude tolik našich fanoušků," řekl trenér Hapal.

"Byli skvělí, povzbuzovali nás. Děkujeme jim za to, doufáme, že jsme je nezklamali aspoň předvedenou hrou." Útočník Tomáš Majtán prohlásil, že tým se bude chtít s Ligou mistrů důstojně rozloučit v posledním utkání se Spartakem Moskva. "Do toho zápasu dáme všechno. Pokusíme se zopakovat výkon z dneška a doufám, že se s diváky rozloučíme pozitivně," řekl.

Autor: ČTK