Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Nejhorší zápas pod Šilhavým? Ještě horší jsou výroky Čechů o dobrém fotbale

Lukáš Masopusti a Besar Halimi v souboji o míč. foto: Reuters

priština (od zvláštního zpravodaje) - Prohrát se může. Zvlášť na hřišti týmu, který je velmi kvalitní a jeho výkony jdou rok od roku strmě nahoru. Co by se však stávat nemělo, je absence soudnosti, kterou oplývali někteří čeští fotbalisté po hrozném výkonu a porážce na hřišti Kosova v sobotním důležitém duelu kvalifikace o postup na EURO 2020.
  7:00

Šilhavý: Hloupá porážka v Kosovu nás štve. Kluci si teď dobře uvědomují, že musí v Černé Hoře vyhrát

„Domácím to (vítězství) spadlo do klína jejich nadšením, na hřišti jsme ukázali, že se snažíme hrát dobrý fotbal,“ pravil po zápase kapitán českého týmu a nejzkušenější hráč reprezentace Marek Suchý.

„Odehráli jsme dobrej zápas. Já bych neřekl, že byly problémy, jen jejich útočník (Vedat Muriqi) byl dobrý,“ zhodnotil zápas další obránce a člen základní sestavy Jan Bořil.

Když si člověk, který na stadionu v Prištině seděl a hru českého týmu viděl, musí se ptát, jak je možné, že hráči mluví zřejmě o úplně jiném zápase, když Češi pod koučem Jaroslavem Šilhavým předvedli nejhorší výkon.

Jaroslav Šilhavý během zápasu s Kosovem.
Vedat Muriqi slaví branku do sítě Česka.

Možná ještě horší než v březnu ve Wembley, kde prohráli potupně 0:5.

Po nečekané prohře a mizerném výkonu ani nejde tak o to, že hráli Češi v prakticky kompletním složení (chyběl jen David Pavelka) a Kosovanům chybělo pět hráčů základní sestavy.

Ani o to, že Češi hráli v Prištině přímý souboj o druhé postupové místo ze skupina A a tomu by mělo odpovídat i nasazení.

Jde o to, že když Češi po zpackaném výkonu mluví o tom, že předváděli dobrý výkon a Kosovo mělo jen dvakrát štěstí, na mysl se dere obava, že se ztracenou soudností hráči přistoupí podobně ležérně i k úternímu duelu v Černé Hoře.

V Podgorici půjde totiž o hodně, a když hráčům v hlavě zůstane, že hráli v Kosovu dobře a nemusí se za svůj výkon stydět, narazí opět.

Snad zkušený kouč Šilhavý zasáhne a hráče za mizerný výkon v Prištině srovná do latě. 

Protože rozdíl ve výkonu a nasazení českých fotbalistů v Kosovu oproti jejich kolegům z basketbalové reprezentace na MS v Číně bil naprosto do očí. A navíc u žádného z basketbalistů v pozápasových prohlášení nebyla zaznamenána ztráta soudnosti.

Pochlapte se také, fotbalisté!

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!