130 let

Toleski v dresu Slavie na půdě Zlína. | foto: ČTK

Nejlepší cizinec první ligy je Toleski

Sport
  •   12:59
PRAHA - Vítězem jubilejního desátého ročníku ankety o nejlepšího cizince první fotbalové ligy se stal makedonský útočník Goce Toleski, který v uplynulé sezoně hrál za Most a mistrovskou Slavii. Druhý skončil Chorvat Andrej Kerič ze Slovanu Liberec a třetí místo obsadil Francouz Mickaël Tavares ze Slavie.


V anketě týdeníku Gól hlasovali zástupci 17 médií, Toleski a Kerič se objevili na všech lístcích. Toleski vyhrál jednoznačně - získal dvanáct prvních a pět druhých míst. Třikrát první byl Kerič a dvakrát Tavares, který chyběl na jediném lístku.


Poprvé za deset let trvání ankety se mezi první trojicí neobjevil ani jeden fotbalista ze Slovenska. I tak je mezi hodnocenými plná polovina Slováků. Toleski dal ve své první sezoně v české lize deset branek a pomohl Slavii k titulu. Kerič zářil po zimním příchodu do Liberce v jarní části soutěže, kdy vstřelil pět branek. Ve srovnání s minulým ročníkem došlo v anketě k zemětřesení. Jen dva hráči
dostali body i letos: Matej Krajčík a Ivan Hodúr.


Výsledky desátého ročníku nejlepší cizinec ligy:
1. Toleski (Mak./Most a Slavia) 80 bodů, 2. Kerič (Chor./Liberec) 66, 3. Tavares (Fr./Slavia) 44, 4. Kisel (SR/Sparta) 16, 5. Krajčík (SR/Slavia) 12, 6. Sylvestre (Fr./Sparta a Plzeň), Bartalský (SR/Viktoria Žižkov) oba 8, 8. Zeher (SR/Ostrava) 6, 9. Rossi (Braz./Olomouc) 5, 10. Merzič (Bosna/Teplice), Onofrej (SR/Olomouc) oba 3, 12. Hodúr (SR/Liberec a Ml. Boleslav) 2, 13. Belaid (Tun./Slavia), Labant (SR/Viktoria Žižkov) oba 1.

Autor: ČTK