Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Nejlepší hráč Chelsea? Podle fanoušků Čech

Sport

  10:12aktualizováno  10:15
LONDÝN - Fotbalový brankář Petr Čech byl poprvé během svého sedmiletého působení v Chelsea vyhlášen nejlepším hráčem klubu za sezonu. V hlasování 28 tisíc fanoušků porazil útočníka Didiera Drogbu a obránce Branislava Ivanoviče. "Je to velké ocenění. V Chelsea máme jedny z nejlepších hráčů na svých postech vůbec a předčit je, to už něco znamená," uvedl Čech na svém webu.

Petr Čech. foto: ČTK

"Navíc je to anketa fanoušků a cením si jejich hlasů, protože fotbal se hraje hlavně pro ně," dodal reprezentační brankář, který odchytal všechny ligové zápasy v této sezoně a přispěl k tomu, že Chelsea má nejméně inkasovaných gólů v Premier League. Pohár pro vítěze ankety dostal z rukou trenéra Carla Ancelottiho.

"Jsem rád, že to dostal zrovna Petr, protože hraje v každém utkání velmi dobře. Když je v brance, tak jsem na lavičce v klidu. Je to fantastický profesionál a skvělý člověk," prohlásil Ancelotti na klubovým webu. Trenér zároveň dal Čechovi krásný dárek k dnešním 29. narozeninám. "Určitě to od klubu byl ten nejhezčí dárek. Byla to taková pěkná předehra a uvidíme, co bude následovat," řekl Čech, který kvůli nedělnímu utkání s Evertonem nemůže příliš slavit.

"Nic jsme dopředu nechystali, ale třeba bude nějaké překvapení. Možná se chystá nějaká tajná party, co já vím. Každopádně narozeniny pořádně oslavím, až se vrátíme do Čech," prozradil. K narozeninám má dvě přání. "Zdraví pro sebe i své blízké a taky hezké léto. Zdraví mi v téhle sezoně drželo, neměl jsem žádné vážné zranění. Tak aby to vydrželo. Proto si chci přes léto pořádně odpočinout," dodal.

Před dovolenou si ale ještě zahraje s reprezentací v Japonsku na Kirin Cupu. "Původně jsem s tím nepočítal, ale Laštůvka si poranil meniskus a čeká ho operace, a Vaclík bude s jednadvacítkou, takže pojedu. Myslím si, že je to správné. V Japonsku v sobě přes všechny ty problémy související se zemětřesením našli energii, aby ten turnaj zorganizovali. Určitě pro ně alespoň bude odměna, když tam přijedou ti nejlepší hráči," uvedl Čech.

V rámci čtvrtečního galavečera Chelsea byly předány i další ceny. V hlasování uvnitř kabiny vyhrál levý bek Ashley Cole, nejhezčí gól dal Ramires a nejlepším mladým hráčem byl zvolen Josh McEachran.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!