130 let
Jamal Musiala.

Jamal Musiala. | foto: Reuters

Nejmladší střelec v historii Bayernu. Je nesmírně rychlý a technický, musí pracovat s hlavou, nabádá legenda

Sport
  •   8:47
Mnichov - Od finále Ligy mistrů, v němž vyhrál Bayern Mnichov 1:0 nad Paris Saint Germain, uběhlo pouhých 28 dnů, přesto bavorský celek nevypadal vyšťaveně. Naopak. Schalke v úvodním bundesligovém kole rozdrtil 8:0, Jamal Musiala se navíc stal vůbec nejmladším střelcem Bayernu v jeho historii.

Jamal Musiala překonal historický rekord, když se stal nejmladším střelcem v historii Bayernu Mnichov. Ofenzivní záložník s německo-anglickými předky svou brankou v 81. minutě, na níž mu nahrál Robert Lewandowski, dosáhl svého zásahu ve věku 17 let a 205 dnů, čímž překonal rekord Roque Santa Cruze.

„Další ze skvělých talentů, s nimiž Bayern v posledních letech pracuje lépe a lépe. Je nesmírně rychlý a zároveň technický, musí ale dobře pracovat se svou hlavou,“ nabádá Musialu legenda Bayernu Thomas Muller.

Německý internacionál anglického původu se narodil ve Stuttgartu, osm let strávil v akademii londýnské Chelsea, než se v roce 2019 dostal do mládežnických výběrů Bayernu, kde čekal na příležitost.

V červnu Musiala debutoval v dresu Bayernu v utkání proti Freiburgu a stal se nejmladším hráčem, který kdy za bavorský celek nastoupil. Dokáže Musiala udržet svou hlavu na uzdě a stát se jednou z legend Bayernu?

Autor: David Ako