130 let
Brankář Newportu County Joe Day.

Brankář Newportu County Joe Day. | foto: Reprofoto

VIDEO: Nejprve vychytal senzační postup, poté sprintoval do porodnice za dvojčaty

Sport
  •   6:00
PRAHA - Postup anglického klubu Newport County do osmifinále FA Cupu přes Middlesbrough byl bezesporu šokující. Jenže závěrečné oslavy si neužil brankář Newportu Joe Day, který okamžitě po konečném hvizdu utíkal do kabiny, a o chvíli později i do porodnice. Čekala tam na něj dvojčata.

Newport hraje čtvrtou ligu, Middlesbrough druhou. Jenže na hřišti to nebylo znát, hosté se nemohli dostat do hry, a tak o svém vítězství rozhodli domácí hráči ve druhém poločase, kdy rychle přišli k vedení, aby v 67. minutě pečetil vítězství 2:0 útočník Amond.

Obrovského profesionála v sobě ale dokázal najít brankář Newportu Joe Day, jenž v utkání vychytal čisté konto. Jeho manželka totiž byla v porodnici, a nikdo nevěděl, kdy přesně porodí. Day se ale dokázal soustředit na prestižní zápas.

„Je to takový profík, že si před utkáním vypnul telefon. Jakmile skončil zápas, přisprintoval ke mně, a zeptal se: ‚Trenére, díky moc za dnešní den. Můžu prosím odejít?‘ Tak jsem mu řekl, že pochopitelně může, a jestli potřebuje odvoz,“ smál se kouč Newportu Michael Flynn.

Nakonec to anglický brankář do porodnice stihl na poslední chvíli, ale mohl se radovat z trojnásobné porce štěstí. Kromě zdravé manželky si totiž domů brzy odveze dvě dcery, Sophii Grace a Emelii Lillie.

Kromě toho jej také čeká osmifinále FA Cupu, v němž přijede do Newportu favorit všech favoritů – Manchester City.

Autor: Jan Krejcar