Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nejúspěšnější bulharský fotbalový klub CSKA Sofia zbankrotoval

Sport

  14:06
SOFIA - Nejúspěšnější bulharský fotbalový klub CSKA Sofia v sobotu vyhlásil bankrot a nebude startovat v Evropské lize, do které se kvalifikoval z třetího místa v konečné ligové tabulce. Podle trenéra a nového majitele CSKA Christa Stoičkova zachrání tým jen spojení s jiným klubem.

CSKA Sofia - Rapid Vídeň. foto: Reuters

"CSKA, jak jsme ho znali, už neexistuje. Musíme začít znovu, bez dluhů, s čistým stolem. V lize zůstaneme jedině tehdy, pokud se spojíme s jiným majitelem licence," řekl Stoičkov, nejlepší fotbalista Evropy z roku 1994. Podle médií by CSKA mohl fúzovat s čtyřnásobným mistrem Litexem Loveč.

Pokud by jednání nedopadla úspěšně, vypadl by tradiční klub z ligy a hrál by pouze na amatérské úrovni. Nový ligový ročník začne v Bulharsku 20. července.

CSKA, držitel 31 mistrovských titulů, bojoval s ekonomickými těžkostmi už delší dobu. UEFA ho dokonce kvůli dluhům nepustila v sezoně 2008/09 do Ligy mistrů.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...