Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Bayern opět zaváhal. V oslabení doma pouze remizoval se Schalke

Sport

  22:05aktualizováno  22:19
MNICHOV/PRAHA - Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali v 19. kole německé ligy se Schalke i v oslabení 1:1 a ani ve druhém utkání jarní části soutěže nevyhráli. Na prvním místě tabulky přesto mají osmibodový náskok, protože druhý Wolfsburg hrál ve Frankfurtu rovněž 1:1.

Zklamaný Xabi Alonso. foto: ČTK/AP

Bayern hrál v deseti od 17. minuty, kdy byl vyloučen Jérome Boateng. Rozhodčí navíc za faul nařídil penaltu, s pokusem Erica Maxima Choupo-Motinga si však Manuel Neuer poradil. Domácí byli i v oslabení lepší a po přestávce šli do vedení, když se trefil Arjen Robben. O chvíli později ale srovnal Höwedes.

Německá fotbalová liga - 19. kolo

Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (67. Robben - 72. Höwedes)

Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 1:1 (58. Aigner - 88. De Bruyne)

Hannover - Mohuč 1:1 (26. Bryand - 77. Soto)

Mönchengladbach - Freiburg 1:0 (23. Hermann).

Obhájce titulu ztráta nakonec mrzet nemusela, protože na plno nebodoval ani Wolfsburg. Druhý tým tabulky, který na úvod jara deklasoval Bayern 4:1, zachránil remízu ve Frankfurtu až dvě minuty před koncem díky brance Kevina De Bruyneho. Domácí před tím poslal do vedení Stefan Aigner, český útočník Václav Kadlec zůstal jen mezi náhradníky.

Zaváhání Wolfsburgu využil Mönchengladbach a po výhře 1:0 nad Freiburgem, kterou zařídil ve 23. minutě Patrick Hermann, snížil ztrátu na třetím místě na pět bodů. Za poražené odehrál celý zápas záložník Vladimír Darida.

Autoři: ,