Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nenapravitelná Slavia si v nastavení nechala vzít výhru nad Baníkem

Sport

  19:17aktualizováno  20:55
PRAHA - V předehrávce 16. kola fotbalové Gambrinus ligy skončilo utkání mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem 1:1. Slavia byla po celé utkání lepším týmem a od 30. minuty díky brance Koubského vedla. Zkrat slávistické obrany přišel až ve druhé minutě nastavení, čehož využil Hušbauer, když krásnou střelou vyrovnal.

Smutní fotbalisté Slavie. foto: ČTK

V zápase mezi Slavií a Baníkem šlo také o střet dvou nejhůře střílejících útoků. Zatímco útočníci Ostravy vstřelili čtyři branky, slávisté pouze tři. I kvůli tomuto faktu se tak možná na hrotu domácího útoku překvapivě objevil kapitán Jaroslav Černý. Jediný čistokrevný útočník v základní sestavě červenobílých Jakub Hora působil na pravém okraji slávistické zálohy.

Naopak jediným forvardem Baníku byl Zdeněk Šenkeřík, který ve Slavii získal v roce 2008 mistrovský titul. Od prvního července je ale ve službách ostravského Baníku.

Zřejmě i kvůli střelecké nemohoucnosti nařídil slávistický kouč Petrouš svým svěřencům častou střelbu, ti jeho pokyny od úvodních minut plnili na jedničku. Nejčastěji pálili oba Černí a pozadu nezůstal ani druhý nejvíce gólový středopolař ligy Karol Kisel.

Slavia vsadila na častou střelbu
Gólman Ostravy Daněk musel být na pozoru i v desáté minutě, kdy z velké vzdálenosti pálil Jaroslav Černý. Jeho projektil ještě ostravský brankář vyrazil, ale přímo před Kisela, který hlavičkou nečekaně přestřelil.

Ostrava se k jediné šanci v prvním poločase dostala ve 24. minutě. Po přistrčení Fantiše se na penaltovém bodu ocitl volný Šenkeřík, ale míč napálil pouze do tyče, a tak přišel trest...

Po půl hodině hry vystřelil z hranice velkého vápna Kisel, rovněž orazítkoval tyč, ale síť za bezmocným Daňkem rozvlnil slávistický stoper Koubský.

Radost hráčů Slavie.

Daněk se zpotil ještě po spolupráci Černých. Po pasu Jaroslava bez přípravy zkusil štěstí mladší Milan, ovšem jeho pokus se kutálel těsně vedle pravé tyče Daňkovy branky, první poločas tak skončil ve prospěch domácích (1:0).

Po přestávce hráči Ostravy zvýšili na obrátkách a Slavii alespoň opticky přehrávali, ale brankář Zlámal za pomoci obrany sešívané podržel. Za zmínku stojí šance Fantiše, kterou na poslední chvíli překazil rychlonohý Hubáček a jedovatá střela Hušbauera, s níž si s problémy poradil brankář Zlámal.

Neves odvracel z brankové čáry
Domácí pozorně bránili a čekali na vhodné chvíle na protiútoky. Druhý gól visel ve vzduchu v 83. minutě, když po přihrávce Koreše překonal brankáře Daňka Kisel, ale letící míč mezi tři tyče na brankové čáře odvrátil do bezpečí ostravský bek Neves.

Příliš krutý trest pro domácí přišel až na samém konci utkání. Ve druhé minutě nastavení se zblokovaný centr dostal až k pravačce Hušbauera, který z voleje propálil Zlámala a rozhodl o dělbě bodů. Ani pro jedno mužstvo jednobodový zisk z tohoto utkání nic neřeší a i nadále zůstávají na konci ligové tabulky.

Fotbalová Gambrinus liga - 16. kolo

Slavia Praha - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 30. Koubský - 90.+2 Hušbauer. Rozhodčí: Zelinka - Ubias, Urban. ŽK: Hora, Belaid, Kaufman, Hubáček, Čelůstka - Marek, Šenkeřík, Varadi, Neuwirth, Zeher, Lukeš. Diváci: 4407.

Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Dembélé - Hora, Belaid (69. Jarolím), M. Černý (76. Koreš) - J. Černý, Kisel (90. Ragued). Trenér: Petrouš.

Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Marek, Hušbauer - Varadi (71. Pilík), Lukeš, Fantiš - Šenkeřík (62. Zeher). Trenér: Marko.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!