Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nenapravitelný Šimák se chce vrátil do Česka. V Německu neuspěl

Sport

  19:52
MOHUČ - Fotbalista Jan Šimák se v zimní přestávce s největší pravděpodobností rozloučí s německou Mohučí, za kterou na podzim nastoupil v bundeslize v jediném zápase. Podle agentury DPA se dvaatřicetiletý záložník chce vrátit do české ligy.

Někdejší hráč VfB Stuttgart Jan Šimák se vrací na scénu. foto: Reprofoto

Mohuč, která v podzimní části německé ligy překvapivě obsadila druhé místo, plánuje zeštíhlení kádru o čtyři hráče a odejít má i Šimák. Někdejší velký talent působí v Mohuči necelý rok, v této sezoně však její dres oblékl jen ve dvou utkáních v srpnu.

Nejprve nastoupil v základní sestavě v prvním kole Německého poháru, v úvodním kole bundesligy proti svému předchozímu klubu VfB Stuttgartu přišel do hry až v 89. minutě. Smlouvu má v Mohuči do léta příštího roku.

Táborský rodák odehrál v nejvyšší německé soutěži za Hannover, Leverkusen a Stuttgart celkem 59 zápasů, v nichž dal osm branek. V Německu si udělal jméno v Hannoveru, kterému v roce 2002 pomohl 18 góly k postupu mezi elitu.

Pak přestoupil do Leverkusenu, kde se neprosadil, a po roce se opět do Hannoveru vrátil. Posléze kvůli psychickým problémům velký fotbal opustil. Hrát začal znovu ve ve Spartě, kde ho však provázely potíže se závislostí. Do Německa se vrátil v roce 2007. Svou kariéru oživil v druholigové Jeně a řekl si o další šanci v nejvyšší soutěži.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...