Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

'Neodstoupím,' řekl kritizovaný kouč Arsenalu Wenger

Sport

  11:52
Na lavičce Arsenalu je patnáct let. Nyní se ale, zdá se, Arsénovi Wengerovi hroutí klub pod rukama. V létě opustily Arsenal hvězdy Fábregas a Nasri. Navíc do ligy mistrů tým postoupil až s vypětím všech sil, když v předkole vyválčil účast proti italskému Udine, a v neděli přišel další šok. Na půdě Manchesteru United prohráli "Gunners" vysoko 8:2.

Manchester United - Arsenal (Zdrcený Wenger). foto: ČTK

"Nechce se mi o utkání na Old Trafford příliš mluvit. Mohu se jen omluvit za výsledek. A je mi také moc líto fanoušků, kteří byli skvělí. Snad se jim předvedeme v lepším světle v následujícím utkání" hlesl Wenger po střetnutí s Manchesterem.

"Byli jsme slabí v defenzivě. Na druhou stranu ve hře byly momenty, které jsme odehráli kvalitně. Podobné výsledky ale nemají žádný zvláštní význam," přece jen sdělil. Na štiplavou otázku, jestli hodlá v klubu skončit odpověděl stroze a jednoznačně: "Ne".

Jediným pozitivem pro Wengera je, že je reprezentační přestávka. "Hráči odjedou na necelé dva týdny a pročistí si hlavy. V současné chvíli se nám pauza hodí."

Pro Arsenal je nyní nezbytné, aby posílil kádr. Na Emirates Stadium už má namířeno korejský útočník Park Chu-yong. Wenger ale rovněž usilije o obránce Boltonu Cahilla. "Pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom přivedli další fotbalisty. Ale stojíme ve frontě za několika dalšími kluby, tedy pokud jde o plat," připomněl Wenger lepší finanční možnosti jiných týmů.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...