130 let
Patrik Schick v boji o postup na EURO Česku nepomůže.

Patrik Schick v boji o postup na EURO Česku nepomůže. | foto: Reuters

Nepříjemné zvěsti se potvrdily. Schick bude Česku v klíčovém zápase s Kosovem chybět

Sport
  •   11:20
PRAHA - V nominaci českých fotbalistů na závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kosovem a v Bulharsku chybí zraněný Patrik Schick.

Velká rána pro reprezezentaci. Lipsko nechce na klíčový zápas s Kosovem pustit Schicka

Útočník Lipska sice figuruje mezi náhradníky, ale jeho dodatečné povolání není příliš pravděpodobné. 

Trenér Jaroslav Šilhavý do dvacetičlenného výběru nezařadil žádného nováčka, nominaci ještě rozšíří o další tři hráče.

„Včera jsem s Patrikem mluvil, říkal, že už sám trénuje. Lipsko dnes hraje Ligu mistrů, není s nimi, ale tento týden by se měl snad už i zapojit. Nicméně ho to ještě trošku bolí. Šance je malá, vidím na to minimum procent. Má tréninkové i herní manko, je to spíš naše zbožné přání,“ řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

V nominaci není příliš změn oproti říjnovému srazu. Vracejí se uzdravení obránci Tomáš Kalas, Filip Novák a Pavel Kadeřábek, naopak stále chybí zranění Marek Suchý, David Pavelka a dlouhodobě i kapitán Bořek Dočkal.

Schází také plzeňský Jan Kopic, který figuruje po zdravotních problémech mezi náhradníky a mohl by být povolán dodatečně. 

Šilhavý opět nominoval útočníka Zdeňka Ondráška, jenž coby nováček v říjnu rozhodl vítězným gólem o domácí výhře 2:1 nad Anglií.

Český celek po překvapivém vítězství nad Albionem drží před závěrem kvalifikace postupové druhé místo o bod před třetím Kosovem. 

Národní tým přivítá Kosovo 14. listopadu v Plzni a v případě vítězství si s předstihem zajistí účast na šampionátu. O tři dny později se reprezentanti představí v Bulharsku, které již nemůže postoupit.

V Sofii se bude hrát před prázdným hledištěm kvůli disciplinárnímu trestu pro Bulhary za rasistické projevy fanoušků při předchozím domácím duelu v říjnu s Anglií, který skončil 0:6.

Autor: ČTK