Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nespokojený kouč Plzně Vrba chystá změny: Musíme se nad sebou pořádně zamyslet

Sport

  18:44
PLZEŇ - Ani na třetí pokus doma fotbalisté Viktorie Plzeň nedokázali vyhrát, po porážce s Jihlavou (0:1) a remíze s Libercem (2:2) v sobotu večer podlehli Mladé Boleslavi (1:2). Dál vévodí ligové tabulce, ale druhé pražské Slavii dávají svými zaváháními šanci stahovat náskok.

Odvetné osmifinálové utkání fotbalové Evropské ligy: Viktoria Plzeň - Sporting Lisabon. Hlavní trenér Plzně Pavel Vrba. foto: ČTK

Plzeň už tři zápasy za sebou doma nevyhrála a to se jí stalo naposledy v dubnu 2010.

„Ty jarní domácí utkání se opakují, budeme se nad tím muset zamyslet,“ říkal po sobotní porážce s Mladou Boleslaví plzeňský kouč Pavel Vrba.

V čem byl největší problém?
Boleslav, hlavně v prvním poločase, byla lepší, důraznější, sbírala dlouhé balony. A to dneska ve fotbale rozhoduje, my jsme byli všude pozdě. Hosté zaslouženě vedli.

Druhá půle vám z vaší strany přišla lepší?
Proti deseti jsme hru zjednodušili, měli jsme několik závarů, ale z brejku jsme podruhé inkasovali a to asi rozhodlo. Pak jsme sice měli tlak, létalo to ve vápně, snížili jsme. Pokud ale promrháme první poločas, jako se to stalo teď, je pak těžké bodovat. Je to jen naše chyba.

Čím myslíte, že to je, v přístupu hráčů?
To se musíte zeptat jich. Ale z mého pohledu byl první poločas od některých hráčů špatný.

Budete na to nějak reagovat?
Opakuje se to, takže reagovat budeme muset. Je to hodně pravděpodobné.

Cítíte, že se právě teď může liga lámat? Je třeba to napravit už ve středeční dohrávce v Ostravě.
My hlavně doma neuhráváme to, co bychom chtěli. Venku až takový problém nevidím, převezli jsme body z Olomouce i Zlína. Viktorce už se to řadu let nestalo, že by měla ze tří zápasů doma jen bod. To je velký problém.

Navíc jste na konci první půle přišli o střelce Krmenčíka, který střídal kvůli zranění kotníku. Víte, jak to s ním vypadá?
Nemám žádné zprávy, čekáme na odborné vyšetření v nemocnici. Nic bližšího vám říct nemůžu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!