130 let
Radost Romana Bednáře.

Radost Romana Bednáře. | foto: www.wba.co.uk

Nestál ani korunu. Bednář přestupuje do Blackpoolu

Sport
  •   20:37
LONDÝN - Fotbalový útočník Roman Bednář skončil ve West Bromwichi a bude hrát za Blackpool. S momentálně sedmým týmem druhé anglické ligy se dohodl na spolupráci do konce sezony. West Bromwich, kde měl smlouvu do léta, uvolnil osminásobného českého reprezentanta zadarmo.

"Roman měl konkrétní nabídky i z dalších britských klubů, Turecka a hodně o něj stála i Austrie Vídeň, ale rozehranou sezonu chtěl dohrát v Anglii a v létě se v klidu rozhodnout, kam zamíří," uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Osmadvacetiletý Bednář působil v Albionu od roku 2007, kdy přišel nejprve na hostování ze skotského klubu Heart of Midlothian. Poté, co anglickému celku pomohl k postupu do Premier League, do něj bývalý hráč Mladé Boleslavi přestoupil.

I v dalším roce hrál pravidelně a během 26 zápasů vstřelil šest ligových gólů. V minulé sezoně však přestal dostávat příležitost a zamířil na hostování do Leicesteru a Ankaragücü. V tomto ročníku nastoupil za West Bromwich pouze jednou v Ligovém poháru.

V Blackpoolu se nyní sejde s dalším bývalým hráčem Mladé Boleslavi Ludovikem Sylvestrem, jehož služby si v klubu velmi pochvalují.

Autor: ČTK