130 let
Newcastle - Aston Villa (Carrol).

Newcastle - Aston Villa (Carrol). | foto: Reuters

Newcastle senzačně 'rozebral' Aston Villu, Manchester Utd. nevyhrál

Sport
  •   17:03
NEWCASTLE - Fotbalisté Manchester United v boji o titul poprvé ztratili body již ve 2. kole anglické ligy, když jen remizovali 2:2 na hřišti Fulhamu. Manchester přitom mohl jít v závěru do vedení 3:1, ale Nani neproměnil pokutový kop. Toho domácí využili a v poslední minutě srovnal Hangeland. Jediným týmem, který má po dvou kolech plný počet bodů, je tak obhájce titulu Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem.

Manchester přitom nad Fulhamem dvakrát vedl a potvrzoval roli favorita. A to i přesto, že do utkání nemohl nasadit zraněného

kanonýra Rooneyho. I bez něj se hosté prosadili zásluhou veterána Scholese, který si ranou z dálky k tyči připsal již 150. gól v dresu Manchesteru.

Jenže ani to favoritovi proti nadšeně hrajícímu Fulhamu nestačilo. Přitom šest minut před koncem se hosté znovu dostali do vedení po vlastním gólu Hangelanda a vzápětí měli výhodu pokutového kopu. Portugalec Nani však selhal a v poslední minutě Hangeland hlavičkou po rohovém kopu napravil předchozí vlastní gól.

To Newcastlu se dařilo mnohem lépe a doma deklasoval Aston Villu 6:0. K první výhře po návratu do nejvyšší soutěže přispěl hattrickem jednadvacetiletý útočník Andrew Carroll, další dva góly přidal jeho kolega z útoku Kevin Nolan.

Newcastle si udržel i po návratu do Premier League skvělou formu na domácím hřišti, kde v minulé sezoně druhé ligy doma neprohrál žádné z 23 utkání.

Naposledy před svými diváky podlehl v květnu 2009 Fulhamu, což definitivně stvrdilo jeho sestup do druhé ligy.

Fulham - Manchester Unt. (radost Fulhamu).

Naopak Aston Villa nepotvrdila roli třetího nejlepšího týmu minulé sezony na půdě soupeřů. Doplatila na to, že již v desáté minutě John Carew neproměnil pokutový kop. Naopak záhy otevřel skóre Joey Barton a pomohl k výhře, což znamená, že si konečně může oholit knír. Ten slíbil shodit až poté, co Newcastle poprvé vyhraje.

"Naštěstí ho už mohu shodit. Už to došlo tak daleko, že to ohrožovalo můj vztah, tak jsem moc rád, že může jít knírek dolů," oddechl si Barton. Jeho spoluhráč Carroll byl zase rád, že potvrdil, že mu právem patří číslo devět na dresu, které dříve nosila legenda klubu Alan Shearer. "Je to skvělý pocit vstřelit hattrick, zvláště před vlastními fanoušky. Jsem rád devítkou Newcastlu, ale hlavně jsem rád, když mé góly pomohou týmu," řekl Carroll.

Premier League - 2. kolo

Newcastle - Aston Villa 6:0 (34., 67. a 90.+1 Carroll, 31. a 87. Nolan, 12. Barton), Fulham - Manchester United 2:2 (57. S. Davies, 90. Hangeland - 11. Scholes, 84. vlastní Hangeland).

Autor: ČTK