Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nezastavitelný Buffon ještě nekončí. V Juventusu prodloužil smlouvu o další rok

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon foto: Reuters

Turín - Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon je připraven prodloužit o další rok smlouvu v Juventusu, kde by tak mohl působit do 43 let. Podle listu Corriere della Sera se mistr světa z roku 2006 rozhodl, že v Turíně zůstane, i když je dvojkou za Polákem Wojciechem Szczesným.
  15:49

Euro v méně zemích? UEFA zvažuje snížení počtu hostitelských měst, píší v Anglii

Buffon se do Juventusu vrátil loni po sezoně strávené v Paris Saint-Germain. Do branky se dostal v 11 soutěžních zápasech, dostal devět gólů a třikrát vychytal čisté konto. Jeho konkurent Szczesny v únoru prodloužil smlouvu do roku 2024 a nyní se údajně k podpisu nového kontraktu chystá i Buffon.

Gólman Paris St. Germain Gianluigi Buffon.
Gólman Paris St. Germain Gianluigi Buffon.

Jeden z nejlepších brankářů historie získal v dresu Juventusu devět ligových titulů a čtyřikrát vyhrál národní pohár. V prosinci 647. ligovým startem vyrovnal rekord Paola Maldiniho v počtu odehraných zápasů v Serii A.

Juventus vede tabulku italské ligy, jež je už více než měsíc přerušená kvůli pandemii koronaviru, o bod před Laziem Řím. Podle optimistických předpokladů by mohly italské kluby začátkem května začít trénovat.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...