Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

NHL zná dalšího postupujícího do 2. kola play off. Slaví Palátova Tampa Bay, vyřadila Columbus

Tampa Bay slaví postup foto: ČTK

Toronto - Hokejisté Tampy Bay s útočníkem Ondřejem Palátem vyhráli v pátém utkání série 1. kola play off NHL nad Columbusem 5:4 v prodloužení a slaví postup po triumfu 4:1 na zápasy. Lightning nejdříve promarnili vedení 2:0 a prohrávali 2:4, ale jejich obrat dovršil v čase 65:12 postupovým gólem Brayden Point. Palát v dresu vítězů nebodoval.
  22:04

Tampa Bay získala mezi šestou a sedmou minutou rychle dvoubrankový náskok. Skóre otevřel Tyler Johnson tečí střely slovenského obránce Erika Černáka a za 61 vteřin upravil na 2:0 střelou z levého kruhu Blake Coleman. Ve 12. minutě snížil z dorážky Nick Foligno, druhé dějství pak Columbus zcela ovládl a otočil stav.

1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 5. zápas:

Tampa Bay - Columbus 5:4 v prodl. (2:1, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky: 6. T. Johnson, 7. Coleman, 53. Shattenkirk, 59. Cirelli, 66. Point - 12. N. Foligno, 30. Stenlund, 40. Wennberg, 50. Bjorkstrand. Střely na branku: 25:41. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Point, 2. Cirelli (oba Tampa Bay), 3. Gavrikov (Columbus). Konečný stav série: 4:1.

V poměru střel na branku kralovali Blue Jackets ve druhé dvacetiminutovce 24:8. V polovině utkání smazal ztrátu v přesilové hře Kevin Stenlund, který nadvakrát prostřelil Andreje Vasilevského a ve druhém utkání v play off v kariéře slavil premiérovou branku. Obrat dokonal 16 sekund před druhou pauzou Alexander Wennberg, jenž se trefil z pozice mezi kruhy.

V 47. minutě pomohla Blue Jackets tyč po střele Michaila Sergačova a v čase 49:33 zvýšil náskok Columbusu Oliver Bjorkstrand. Celek z Floridy neuspěl s trenérskou výzvou, při které chtěl dosáhnout odvolání gólu kvůli kontaktu brusle Pierrea-Luce Duboise v brankovišti s Vasilevským, po kterém ruský gólman upadl.

V 53. minutě vrátil Tampu Bay do hry Kevin Shattenkirk a 98 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal Anthony Cirelli, od jehož brusle se za Joonase Korpisala odrazila Pointova přihrávka. Point se potom sám postaral o ukončení série, když po přihrávce Nikity Kučerova zůstal sám před finským gólmanem a bekhendovým zakončením rozhodl. Lightning tak Columbusu oplatili vyřazení v loňském 1. kole po jednoznačném výsledku 0:4 na zápasy.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...