130 let

Momentka z utkání Nigérie - Chorvatsko. | foto: Reuters

Nigerijští fanoušci chtěli podle ruských úřadů pronášet kuřata na stadion, ti to popírají

Sport
  •   8:00
Nigerijští fotbaloví fanoušci jsou zmateni. Ruské úřady zveřejnily žádost nigerijských příznivců o vpuštění kuřat na stadion. Podle nich argumentovali Nigerijci tím, že jde o talisman štěstí. O víkendu bylo zveřejněno oznámení, že Nigerijcům byla tato žádost odepřena.Samotní zástupci fanoušků Nigérie však tuto informaci popírají.

Japonci překvapili fotbalový svět. Po vyhraném zápase fanoušci uklidili tribuny

K této zpráve se vyjádřil i Andrei Yermak, ministr kultury a cestovního ruchu v Kaliningradu. „Fanouškům bylo vysvětleno, že podle bezpečnostních předpisů není povoleno vstupovat na stadion s živými zvířaty.“

Zatímco mnoho afrických zemí má své rituály a pověry, živá kuřata nejsou podle zástupců Nigerian Eagles Supporters a Nigerian Football Supporters Club (sdružení fotbalových fanoušků v Nigérii) žádnou tradicí a nemají ponětí, kde tento podivný požadavek vznikl.

„Je to směšné, po desetiletí jsem vedl toto sdružení a nikdy jsem na žádném stadionu neviděl živé kuře,“ řekl Rafiu Ladipo, prezident Nigerian Football Supporters Club.

„Jediné co na fotbalové stadiony přinášíme jsou naše hudební nástroje a modlitby. Modlitba je jediným kouzlem, které máme, proč bychom potřebovali kuře? Možná nás chce jen někdo oklamat,“ dodal Lapido.

Přípravný zápas Anglie - Nigérie (Oghenekaro Etebo, Harry Kane)
Victor Moses z Nigérie v souboji s Chorvatem Ivanem Perišičem.

Vincent Okumbaga, jenž je v čele Nigerian Eagles Supporters byl touto informací pobaven. Připustil však, že fanoušci mohli jednat bez souhlasu těchto dvou organizací a požádali úředníky na vlastní pěst.

„Zaregistrovali jsme tuto zprávu stejně jako všichni ostatní a byli jsme překvapeni. Nikdy bychom takovou žádost neposlali. Možná se někdo rozhodl sám za sebe a chtěl pronést kuře na stadion, možná se někdo chtěl bavit.“ řekl Okumbaga.

Nigérie prohrála svůj úvodní zápas na šampionátu proti Chorvatsku, nyní potřebuje porazit Island, aby měla možnost setrvání v turnaji.

Autor: