Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Výrazný lev na prsou, nízká hmotnost. Fotbalisté ukázali nové dresy

Sport

  10:27
Až se českým fotbalistům 24. září postaví slavný Cristiano Ronaldo v Lize národů, čelit mu budou v nových dresech od společnosti Puma. Červená sada, v níž nastupuje národní mužstvo v domácích zápasech, odkazuje na úspěšnou minulost. Venkovní bílé dresy představují budoucnost.

Za tři týdny proti Portugalsku v pražském Edenu český tým nastoupí v červených dresech. Je to zápas, ve kterém si Česko může zajistit záchranu v elitní úrovni Ligy národů.

„Velký zápas, bude vyprodáno, k tomu Ronaldo,“ přemítá reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý. „Už skládáme předběžnou nominaci, mapujeme formu hráčů. Vidím, že někomu se daří, někomu míň, někdo léčí zranění.“

Líbí se vám nové dresy fotbalové reprezentace?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 7. září 2022. Anketa je uzavřena.

Ano1120
Ne353

Pokud jasno nebude, musí si ji vybojovat v závěrečném duelu 27. září v St. Gallenu proti Švýcarsku, což je přímý konkurent v boji o třetí příčku ve skupině, v níž je vedle Portugalska ještě Španělsko. Češi jsou se čtyřmi body třetí, Švýcarsko má o bod méně a týmy čekají už jen dvě utkání.

V nových reprezentačních dresech vyběhne i jedenadvacítka v zářijové baráži o postup na mistrovství Evropy proti Islandu.

Novinku předvedla Puma na čtvrteční tiskové konferenci v Praze.

„Jsou krásný. Červená varianta dresu je klasika, která k české reprezentaci neodmyslitelně patří. Velký lev na hrudi mi připomněl dobu, kdy v národním týmu válel třeba Antonín Panenka. Moc mě těší, že na naši historii nezapomínáme. Na druhou stranu chceme hledět i do budoucnosti, což zase symbolizuje bílý dres určený pro venkovní zápasy,“ poznamenal Šilhavý.

Právě výrazný státní znak na prsou je na první pohled největší změnou proti předchozím sezonám. „Designéři Pumy zvolili tento prvek i samotnou barevnou podobu jako odkaz na dresy z let 1934, 1976 a 1996, v nichž národní tým zaznamenal úspěchy na velkých turnajích,“ poznamenal tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Útočník Jan Kuchta (vpravo) a záložník Jakub Pešek předvádějí nové...

Venkovní varianta dresů zůstává v tradiční bílé barvě, ale nabízí také odvážnější designové prvky. Těmi je velký obrys znaku reprezentace na hrudi, který rámuje číslo. Novinkou jsou k bílým trikotům modré trenýrky.

„Obě sady dresů nepřinášejí jen nový design, ale využívají i nejmodernější materiály a technologie značky Puma. Díky nim jsou nejen lehčí, ale hráčům poskytují i větší komfort,“ řekl Miloslav Ptáček, Teamsport manažer značky Puma pro Česko a Slovensko.

Díky unikátní technologii jsou dresy lehčí o 44 procent než ty dosavadní, váží 72 gramů. Hmotnost se snížila díky lehce tkané látce, speciálnímu vzoru s minimem švů, odlehčeným límečkem a zakončením rukávů.

Nové dresy bude možné zakoupit i v novém internetovém fanshopu českého fotbalu na www.sportisimo.cz/ceskyfotbal.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...