Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nové hvězdy zářily. Chelsea porazila v USA Seattle

Sport

  9:25aktualizováno  10:54
SEATTLE (USA) - Fotbalisté Chelsea vstoupili do přípravného turné v USA vítězstvím 4:2 nad Seattlem Sounders. Dvě branky londýnského klubu, v jehož sestavě chyběl český brankář Petr Čech, vstřelil Romelu Lukaku a trefili se také nové posily Eden Hazard a Marko Marin.

Nová posila Chelsea záložník Eden Hazard (vpravo) a Jeff Parke ze Seattlu Sounders foto: ČTK

Lukaku otevřel skóre zápasu ve třetí minutě, o sedm minut později se prosadil Hazard. Domácím se před 53 tisíci diváky podařilo díky Fredymu Monterovi srovnat, závěr poločasu však patřil vítězi Ligy mistrů - v posledních pěti minutách se trefil Marin a Lukaku.

"Dobře jsme si zahráli, drželi jsme míč a předvedli i pár dobrých kombinací," řekl trenér Chelsea Roberto Di Matteo. "Je dobře, že se Hazard s Marinem trefili hned v prvním oficiálním zápase. Jsem rád, že zapadli do sestavy a na hřišti si s novými spoluhráči rozuměli," citovala kouče agentura AP.

Příští zápas sehraje na baseballovém stadionu Yankees

Kromě Čecha chyběl ve výběru Chelsea španělský útočník Fernando Torres, který se po triumfu na mistrovství Evropy připojí k týmu později. Stejně je tomu v případě portugalského záložníka Raula Meirelese, Francouze Florenta Maloudy a dvojice obránců Ashley Cole, John Terry, jenž byl nedávno zproštěn obvinění z rasismu.

Americké turné pro Chelsea pokračuje zápasem s Paris St. Germain, který se uskuteční na baseballovém stadionu New Yorku Yankees. Poté se utká s výběrem zámořské ligy MLS ve Filadelfii a s AC Milán v Miami. První přípravný zápas mají za sebou také hráči Manchesteru United.

Devatenáctinásobný anglický šampion porazil v Durbanu v utkání, které se hrálo v den 94. narozenin bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely, klub Amazulu 1:0. Jedinou branku dal v 19. minutě Federico Macheda, první zápas v novém klubu odehrál střídající japonský záložník Šindži Kagawa.

Autor: