130 let
Hašek přijímá gratulace.

Hašek přijímá gratulace. | foto: František Vlček, Lidové noviny

Nové vedení ČMFS má problém: místopředseda Kříž je v exekuci

Sport
  •   22:02
PLZEŇ - Finanční úřad v Plzni uvalil exekuci na místopředsedu fotbalového svazu Miroslava Kříže. Podle televize Prima dluží na daních více než pět milionů korun. Právě Kříž měl být pro nového předsedu svazu Ivana Haška garancí očištění českého fotbalu od korupce.

Kříž je členem dozorčí rady společnosti STES, která pro český fotbal shání peníze. Podle Primy dluh popírá, nezaplatí a v souvislosti s tím podal několik trestních oznámení.

"Byli jsme informováni Finančním úřadem v Plzni o této částce," řekl na Primě mluvčí fotbalového svazu Petr Svěcený. Podle kopie oznámení finančního úřadu o dluhu, který má televize k dispozici, má Kříž dluhy již od roku 1997. "V žádném případě to není podvrh. Ten exekučák jsem podepisoval," uvedl ředitel FÚ v Plzni Roman Kasl.

Vedení ČMFS chce nyní po Křížovi vysvětlení. V úterý se o to pokoušel při svém desetiminutovém projevu na výkonném výboru svazu, ale neuspěl. Podle Svěceného nebude Kříž nyní mediálně vystupovat za svaz a nebude účasten žádných důležitých jednání. ČMFS považuje celou situaci za vážnou a ve čtvrtek se k ní vyjádří také předseda Hašek, uvedla televize Prima.

kys gi

Autor: ČTK