Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Noví trenéři vyhrávali, Olomouc zklamala v Hradci Králové

Sport

  17:26
TEPLICE - Fotbalisté Olomouce po porážce 0:1 v Hradci Králové přišli v první lize o kontakt s druhou Spartou, která i přes výhru nad Bohemians 1905 stále ztrácí devět bodů na vedoucí Plzeň. Vítězné premiéry na lavičkách prožili nový trenér Liberce Petr Rada i dočasný kouč Baníku Ostrava Verner Lička. Na dně tabulky zůstávají po porážkách Ústí nad Labem a Brno.

Fotbalisté Baníku Ostrava: Martin Lukeš (vlevo), Fernando Neves (vpravo) a Tomáš Frejlach (uprostřed) foto: ČTK

Fotbalisté Hradce Králové znovu ukázali, že na svém hřišti umí zaskočit favorita. Po Spartě a Jablonci si nováček soutěže vyšlápl i na Olomouc, kterou porazil 1:0. Rozhodující gól dal 12 minut před koncem Poděbradský.

Hradec doma prohrál jen s vedoucí Plzní. Olomouci především nevycházela kombinace ve středu pole, kde se nedařilo technickým záložníkům Hořavovi s Bajerem. "Byl to náš nejhorší podzimní výkon," řekl trenér Zdeněk Psotka.

Rada s Libercem vyhrál
Hráči Liberce potěšili svého nového trenéra Radu vítězstvím 1:0 na půdě Slovácka a díky brance Bosančiče po třech prohrách oslavili tříbodový zisk.

Slovácko počtvrté za sebou podlehlo a 291 minut čeká na vstřelený gól poté, co dnes Švancara dokonce neproměnil penaltu.

První zápas po výměně trenéra vyšel i fotbalistům Baníku Ostrava. Přestože v Ústí nad Labem byli po většinu zápasu pod tlakem, především zásluhou vynikající efektivity v útok zvítězili 4:0. Gólem skončily všechny čtyři jejich rány na branku. Dvakrát se prosadil Koukal, po jednom gólu dali Zeher a Frejlach. Baník díky výhře odskočil sestupovým příčkám, zatímco Ústí zůstává dál poslední. Ovšem jen o skóre za předposledním Brnem, které prohrálo 0:1 v Českých Budějovicích brankou Černáka. Budějovice, které měly po změně stran velký tlak, vyhrály doma potřetí za sebou a odskočily sestupovému pásmu na šest bodů.

Sparta porazila Bohemku, Slavia remizovala v Příbrami
Již v sobotu se z vítězství 1:0 na půdě Bohemians 1905 radovala Sparta. Oslavovat mohla především kamerunského útočníka Kweukeho, který nahradil nemocného Wilfrieda a byl u všeho podstatného a přesnou hlavičkou z 55. minuty zařídil výhru. Úřadující mistr venku vyhrál šestý zápas za sebou.

Slavia jen remizovala 1:1 v Příbrami, kde nevyhrála potřetí za sebou. Domácí poslal po sedmi minutách do vedení Klesa, krátce po změně stran vyrovnal Hora. Kouč Středočechů Roman Nádvorník se ani na třetí pokus nedočkal premiérové výhry v nejvyšší soutěži.

Gambrinus liga - 14. kolo

FK Ústí nad Labem - FC Baník Ostrava 0:4 (0:3)
Branky: 20. a 72. Koukal, 4. Zeher, 28. Frejlach. Rozhodčí: L. Kovařík - Večeřa, Peřina. ŽK: Jindráček (Ústí). Diváci: 2039.

SK Dynamo České Budějovice - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 73. Černák. Rozhodčí: Hrubeš - Vysloužil, Szarowski. ŽK: Lencevič, Ondrášek - Jílek. Diváci: 2488.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 78. Poděbradský. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Lakomý. ŽK: Chleboun - Dreksa, Vepřek. Diváci: 4625.

1.FC Slovácko - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 22. Bosančič. Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Moudrý. ŽK: Kordula, Košút - Bosančič, Vácha, Gecov. ČK: 73. Reinberk. Diváci: 4639.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...