Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

O vlásek unikli. Kdyby bomba vybuchla o vteřinu dřív, mohli být v Dortmundu mrtví

Sport

  12:14
DORTMUND - Fotbalisté bundesligového klubu Borussia Dortmund při bombovém útoku na svůj autobus zřejmě o vlásek unikli velké tragédii. Kdyby nálož explodovala o vteřinu dřív, byly by pravděpodobně i oběti na životech. Napsal to v neděli list Bild am Sonntag s odvoláním na bezpečnostní zdroje.

Autobus fotbalistů Dortmundu zasáhly exploze foto: ČTK

V úterý večer poškodily tři exploze autobus, který jel s dortmundskými fotbalisty na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s týmem AS Monaco. Zranění ruky při tom utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který seděl vzadu. Zraněn byl i jeden z policistů, který autobus doprovázel. Z fotografií je patrné, že výbuch rozbil zadní okno na pravé straně vozidla.

Policisté hlídkují v okolí stadionu Borussie před duelem Dortmund vs. Monaco.
Policista prohlíží auta před zápasem Borussia Dortmund vs. AS Monaco.

„Kdyby tříštivé bomby byly odpáleny o pouhou vteřinu dříve, dostal by autobus z boku přímý zásah. To by určitě mělo za následek těžká zranění a možná i mrtvé,“ citoval list nejmenovaného vyšetřovatele Spolkového kriminálního úřadu.

Pachatel či pachatelé útoku jsou stále na svobodě a policie zatím marně pátrá. Vyšetřovatelé si stále nejsou jistí, zda atentát mají na svědomí islamisté nebo pravicoví či levicoví radikálové. Policisté mají v rukou tři dopisy, jejichž pisatelé se ke zločinu přihlásili, ale není jisté, zda s událostí mají skutečně něco společného.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!