Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hvězda v centru rozepře. O hráčovo zdraví se hádají Manchester a Belgie

Sport

  15:00
PRAHA - Během probíhající reprezentační přestávky už Manchester City přišel kvůli zranění už o dva klíčové hráče. A teď se obává, že by mohl ztratit i třetího. I přes varování totiž už jistě postupující Belgičané uvažují, že do zápasu pošlou Vincenta Kompanyho.

Kdo bude první u míče? Vincent Kompany (vlevo) z Manchesteru City a Diego Costa z Chelsea. foto: ČTK/AP

Kompany, kapitán Manchesteru City, je mimo hru od poloviny září, kdy si v utkání Ligy mistrů proti Juventusu poranil lýtko. Od té doby vynechal už pět zápasů svého týmu, přesto byl povolán na závěr kvalifikace.

„Nemůže hrát,“ varoval belgickou reprezentaci Manuel Pellegirini, trenér City. „Když nemůžete hrát za národní tým, nenastoupíte pak ani v klubu. Mělo by to fungovat i obráceně.“

Belgický trenér Marc Wilmots přesto na jeho slova nebral zřetel a Kompanyho nominoval. Vypadalo to, že hlavně pro jeho vůdcovské schopnosti do šatny.

„Samozřejmě mu nemohu zakázat jet. Když vás povolá národní tým, musíte jít,“ byl si vědom Pellegrini. „Ale hrát zkrátka nemůže.“

Devětadvacetiletý stoper skutečně proti Andoře nenastoupil a po utkání alespoň řídil postupové oslavy. Do posledního klání, ve kterém na Belgičany čeká v úterý Izrael, už by však zasáhnout mohl.

„Myslím, že je v pořádku,“ tvrdí Wilmots. „Společně se dohodneme, jestli nastoupí,ale podle mě to bude v pohodě.“

Belgii už přitom kromě zlepšení pozice pro los základních skupin o nic nejde. Tento fakt ještě zlobu vedení City a jeho fanoušků umocňuje.

Dvě velké rány

V nejbližších zápasech, včetně ostře sledovaného derby s United, totiž budou s největší pravděpodobností postrádat své dvě největší hvězdy - Sergia Agüera a Davida Silvu.

Agüero, který se v posledním ligovém zápase proti Newcastlu blýskl pěti góly, se zranil v utkání Argentiny proti Ekvádoru. Natrhl si sval ve stehně a mimo hru může být až osm týdnů.

Reprezentační utkání nedohrál ani Španěl David Silva, který byl ošklivě zfaulován v duelu s Lucemburskem. Diagnóza? Těžký výron kotníku a asi čtyři týdny klidu.

Jedná se o dvě těžké rány pro útok a zálohu City. A kdyby si zranění obnovil Kompany, byl by to také výrazný zásah do defenzivy. V Manchesteru s tím však nemohou dělat nic, jen čekat a doufat.

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč