Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Obchod vypadal jako nemocnice, všichni měli roušky a rukavice, říká záložník AC Milán Castillejo

Zklamaní hráči AC Milán. foto: Reuters

Milán - Španělský záložník Samuel Castillejo z AC Milán popsal život v karanténou zasažené Itálii. Pětadvacetiletý fotbalista přirovnal nákup v supermarketu k návštěvě nemocnice a také zdůraznil, že lidé kvůli šíření koronaviru mohou z domu vycházet jen s povolením a ve výjimečných případech.
  13:22

Itálie je po Číně, odkud se nákaza začala koncem prosince šířit, nejvíce zasaženou zemí. Novým typem koronaviru bylo nakaženo asi 17 tisíc lidí a téměř 1300 jich už zemřelo. V zemi proto od pondělí platí celonárodní karanténa a Serie A byla minimálně do 3. dubna přerušena.

„Od pondělí jsme doma a řekli nám, že to bude na týden. Ale myslím, že to bude trvat déle, protože se už nakazili i další hráči,“ řekl Castillejo v rozhovoru pro španělský rozhlas. „Ven můžete jít jen s povolením a ve výjimečných případech. Můžete jít do práce, k lékaři nebo na nákup,“ dodal.

„Musíte ale jít sám a k nikomu se nepřibližovat. Minulý týden jsem šel do supermarketu a vypadalo to tam jako v nemocnici. Všichni měli roušky a rukavice,“ přidal Castillejo. Zatímco byl zvyklý na každodenní aktivitu a pevný režim, život v karanténě je pro něj nuda. „Spím, vařím, uklízím a volám si s rodinou,“ popsal bývalý hráč Málagy a Villarrealu.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...