Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Obrana mě šokovala, zlobil se sparťan Hašek

Sport

  21:31
PRAHA - Fotbalisté Sparty doma podruhé za sebou prohráli 0:3 a trenér Martin Hašek byl rozladěný. "V minulých zápasech jsme nebyli spokojeni s hrou, a proto jsme se chtěli na dnešní utkání pečlivě připravit. V první půli to ještě vcelku šlo, ale úplně optimální to také nebylo. Hrál se velmi otevřený a živelný fotbal a nakonec jsme dostali trochu smolný gól my. Ale já na náhodu nevěřím, byli jsme potrestáni za nedůslednost," řekl Hašek na tiskové konferenci.

Plzeň - Sparta (Trenér Sparty Martin Hašek) foto: ČTK

Tomu, co předváděla sparťanská obrana po změně stran, nemohl uvěřit. "Po přestávce jsme se sice snažili tlačit dopředu, ale pak přišla branka, kterou jsem doteď nepochopil. Chování obrany před druhým gólem byl šok. V momentě, kdy to bylo 0:2, si hráči přestali věřit a byli jsme potrestáni třetím gólem, při kterém jsme opět zaspali," zlobil se Hašek.

Letenští v posledních dvou domácích zápasech dostali více branek než ve všech zbývajících duelech sezony dohromady a Hašek si zhoršenou formu týmu nedokáže vysvětlit. "Nedá se to samozřejmě svalovat jen na jednotlivce, ale z mého pohledu vycházejí problémy z obranné čtyřky," uvedl. "Hráči si neplní jasně definované úkoly, vyplývá to z neochoty běžet. Hráč, který je hladový, neběží proto, že jen padne vysílením," dodal kouč.

O LIGOVÉM FOTBALE ČTĚTE VÍCE

Letenské publikum se v průběhu druhé půle hlasitě dožadovalo návratu Tomáše Řepky do sestavy, ale Hašek nechtěl prozradit, zda zamíchá se složením defenzivy. Řepku podle něj již několik týdnů trápí viróza. "V tuhle chvíli sestavu pro další zápas v Olomouci neřeším. Mám plnou hlavu dnešního zápasu, musím se na něj znovu podívat na videu. Samozřejmě pořád platí, že se snažíme, aby hráli ti nejlepší," doplnil.

Hostující kouč Miroslav Koubek si pochvaloval, že jeho tým přesně plnil taktické pokyny. "Prvořadé bylo, že se nám dařilo ve středu hřiště. Po zisku balonu jsme se snažili ho hned nezakopávat a konstruktivně ho vyvážet. Bylo to o bojovnosti, o běhání, hráči do puntíku splnili úkoly, které jsme si dali," uvedl Koubek.

Těšilo ho, že se Mladoboleslavští dotáhli do skupiny pronásledovatelů vedoucí Sparty. "Chtěli jsme, aby se nemluvilo jen o první čtyřce, ale o pětici silných týmů. To byla největší motivace. Některé domácí zápasy nám nevyšly úplně podle představ, jsem rád, že se nám venku daří," dodal.

pha ura

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!