Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Óda na fotbal: strhující bitva Arsenalu s Barcelonou skončila smírně 2:2

Sport

  22:33aktualizováno  22:42
PRAHA - Předzápasové prognózy se tentokrát naplnily. Fotbalisté Arsenalu a Barcelony předvedli fanouškům nejpopulárnější kolektivní hry na světě úchvatné představení, kterému nechybělo absolutně nic: góly, šance, střely, penalta i emoce.

Barcelonská radost. foto: Reuters

První čtvrtfinálový duel Ligy mistrů nakonec skončil 2:2, přestože Barcelona vedla ještě dvacet minut před koncem 2:0.

Na londýnském Emirates Stadium rozehrály oba týmy úchvatnou podívanou. Hráči Arsenalu a Barcelony předvedli, že i v soutěži, kdy je každá chyba zle vykoupena ztrátou milionů eur, se dá hrát parádní fotbal bez maximální taktické svázanosti.

ARSENAL LONDÝN 2:2 FC BARCELONA:

Nutno podotknout, že více jak hodinu hry byli pány londýnského trávníku borci z katalánské metropole. Až poté, co za stavu 2:0 Messi a spol. polevili a na hřiště vlétnul "Usain Bolt v kopačkách" Theo Walcott, se dostali do hry také domácí. Stačilo to k tomu, aby z jejich pohledu hrozivý výsledek dostal podobu 2:2, který vdechl odvetě dramatické očekávání.

Diaby v souboji s Busquetsem.

Svěřenci barcelonského kouče Pepe Guardioly si totiž především v prvním poločase otevřeli v Londýně střelnici. Bohužel pro fanoušky "blaugranas" trefovali Ibrahimovič či Messi s neomylnou pravidelností terč jménem brankář Almunia. Ten si jen za prvních dvacet minut hry připsal sedm těžkých zákroků proti gólovým střelám, další dvě "smrtící kulky" z kopaček barcelonských zastavili jeho obránci. 

Na druhé straně zahrozili v úvodní pětačtyřicetiminutovce domácí pouze jednou - Bendtner ale pozorného Valdése nepřekonal. Do kabin tak obě mužstva šla za stavu 0:0, což především pro domácí byl výsledek přinejmenším milosrdný.

Radost Ibrahimoviče, stíhá jej Alvés.

Spravedlnost vzal ale na sebe hned po změně stran barcelonský kanonýr Ibrahimovič. Parádní kolmice od Piquého a nádherný dloubáček v jeho podání znamenaly hned po třiadvaceti vteřinách druhé půle změnu skóre - 0:1. Barcelonští hráči, tentokrát duo Xavi-Ibrahimovič, celou situaci předvedli jako přes kopírák v 59. minutě - a ačkoliv tentokrát zvolil vytáhlý Švéd v zakončení sílu místo chytrosti, výsledek byl stejný - 0:2.

Jenže poté hosté nepochopitelně polevili a "Gunners" dokázali laxnost barcelonských fotbalistů potrestat. V 66. minutě vystřídal Sagnu Walcott a levý bek Barcelony Maxwell se nestačil divit. První průnik anglického rychlonožky ještě s vypětím všech sil zastavil, v 70. minutě si s ním ale pohrál Walcott podruhé a tentokrát přidal i gólovou tečku - 1:2.

Theo Walcott.

Ani to ale nestačilo k tomu, aby hosté přeřadili zpět na vyšší rychlostní stupeň. A tak pykali podruhé. V 84. minutě postrčil na malém vápně Bendtner míč chytře hlavou na Fábregase, toho srazil Puyol a rozhodčí Bussacca neváhal - kapitána Barcelony vyloučil a domácím nabídl penaltu.

Podobné pobídky Fábregas většinou využívá a obdobně se zachoval i tentokrát (na exekuci pokutového kopu šel již zraněn) - 2:2. Více branek v nádherném zápase fanoušci neviděli a i přes ztrátu dvoubrankového vedení si do domácí odvety vezou Katalánci velmi slibný výsledek.

Inter vyhrál nad CSKA "jen" 1:0
Milito se raduje z gólu.

Ve druhém zápase středečního programu hostil na San Siru Inter čtvrtfinálového nováčka CSKA Moskva. A hosté se k soupeři chovali uctivě po celých devadesát minut, fotbalisté Interu Milán byli jasně lepším týmem. Ze dvaceti střel vyslaných směrem k brance gólmana Akinfejeva se ale ujala jediná - ta z 65. minuty z kopačky Diega Milita.

Svěřenci Josého Mourinha si povezou do moskevské odvety slibnou, ale zároveň velmi zrádnou výhru 1:0. Armádní ruský celek s českým útočníkem Necidem v sestavě tak může nadále živit naději na historický postup do semifinále Ligy mistrů.

STŘEDEČNÍ VÝSLEDKY 1. ČTVRTFINÁLOVÝCH ZÁPASŮ LIGY MISTRŮ

Arsenal - Barcelona 2:2 (0:0)
Branky: 69. Walcott, 85. Fábregas z pen. - 46. a 59. Ibrahimovic.
Rozhodčí: Busacca (Švýc.). ČK: 84. Puyol (Barcelona). Diváci: 60 000.

Inter Milán - CSKA Moskva 1:0 (0:0)
Branka: 65. Milito.
Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 70 000.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!