Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Odmítl střídat, ve šlágru nejdražší gólman světa nenastoupil. ‚Musel za svou chybu zaplatit,‘ říká kouč

Sport

  11:25
londýn - Byl to jasný vzkaz celému mužstvu: nebudeš respektovat klub, nenastoupíš. Trenér fotbalové Chelsea Maurizio Sarri nenasadil do ligového utkání proti Tottenhamu brankáře Kepu Arrizabalagu, jenž o víkendu odmítl střídání ve finále Ligového poháru. „Jednoduché rozhodnutí,“ tvrdil italský kouč.

Maurizio Sarri se svou jedničku rozhodl posadit na lavičku. foto: Reuters

I když po nedělním incidentu, který fascinoval celý fotbalový svět, zněly z Chelsea hlasy, že se jednalo o pouhé nedorozumění, trest čtyřiadvacetiletého španělského gólmana navzdory veřejné omluvě neminul.

Zaprvé přišel o jeden týdenní plat, v přepočtu asi šest milionů korun, zadruhé nenastoupil do ligového utkání proti Tottenhamu.

„Kepa udělal velkou chybu a musel za ni zaplatit. Byl to vzkaz mužstvu: jsme tým, nikoli skupina pětadvaceti individualit. Bylo to jednoduché rozhodnutí,“ řekl Sarri.

Nejdražší fotbalový brankář světa, za nějž Chelsea před sezonou do Bilbaa poslala téměř dvě miliardy korun, na sebe upozornil pozoruhodným chováním ve finále Ligového poháru proti Manchesteru City.

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga se brání střídání.

V závěru prodloužení měl za bezbrankového stavu zdravotní potíže, braly ho křeče a několikrát se nechal ošetřovat. Proto se kouč Sarri rozhodl, že ho těsně před penaltami nahradí.

U hřiště už se protahoval rezervní gólman Caballero, připravený rozhodčí vyťukal do světelné tabule čísla střídajících. Kepa ale ze hřiště neodešel: bouřlivě gestikuloval a naznačoval: „Zůstávám v bráně, nechte mě být.“

Trenér Sarri na lavičce běsnil, nevěřícně hleděl na trávník, chodil sem a tam, nadával. Chvíli to dokonce vypadalo, že scénu opustí úplně, ale v uličce mezi střídačkami si odchod rozmyslel a vrátil se.

Po utkání, které mimochodem Chelsea v rozstřelu ztratila, oba hlavní aktéři svorně tvrdili, že došlo k nedorozumění. 

Komunikační šum na cestě hráč-lékař-trenér. Ale věříte tomu, když o tři dny později Sarri hovoří o „Kepově velké chybě“ a brankáře číslo jedna do důležitého utkání nepostavil?

„Zkusme už tuhle kauzu uzavřít. Je to za námi a Kepa bude v budoucnu opět důležitým členem našeho týmu,“ hlásil Sarri.

Chelsea si proti urputně bránícímu Newcastlu musela vydřít až v závěru druhého...
Trenér Chelsea Maurizio Sarri při zápase FA Cupu proti Manchesteru United

Vítězstvím nad Tottenhamem italský kouč dodal klid sobě i vedení. Vždyť Chelsea před středou prohrála tři z pěti posledních ligových zápasů, drsné příděly schytala od Manchesteru City (0:6) i od Bournemouthu (0:4).

„Moje pozice je jistě daleko silnější, než jste v poslední době psali. O problémech, které máme, samozřejmě víme, ale první sezona v anglické lize, tak náročné soutěži, je pro každého složitá. Jsme rádi, že zůstáváme ve hře o první čtyřku,“ doplnil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!