Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Odvážné Slovácko válí dál, neprohrálo posedmé za sebou. Teplice dohrávaly v deseti

Zleva Ruben Droehnle z Teplic a Jan Kliment ze Slovácka. foto: ČTK

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka zvítězili v předehrávce 19. kola první ligy nad Teplicemi 2:0. Domácí poslal do vedení ve čtvrté minutě Jan Kalabiška a pojistku přidal v 89. minutě střídající Václav Jurečka krátce poté, co byl vyloučen hostující Ruben Droehnle.
  20:25

Slovácko bodovalo v sedmém ligovém duelu po sobě, z toho pošesté zvítězilo a v neúplné tabulce si upevnilo čtvrté místo. Tým z Uherského Hradiště má navíc zápas k dobru. Severočeši získali z pěti utkání v jarní sezoně jen bod a zůstali čtrnáctí.

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Pavel Moulis z Teplic.
Zleva Petr Reinberk ze Slovácka a Pavel Moulis z Teplic.

Zápas se hrál na zmrzlém trávníku, v úvodu za stálého sněžení a za teploty minus šest stupňů. Po úvodní čtvrthodině dal sudí Machálek pokyn k odhrnutí sněhu na čarách pokutového území a po obvodu hřiště.

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 4. Kalabiška, 89. Jurečka. Rozhodčí: Machálek - Vlček, Kotalík - Proske (video). ŽK: Reinberk, Jurečka - Mareš, T. Kučera. ČK: 86. Droehnle (Teplice). Bez diváků.

Teplický trenér Radim Kučera udělal oproti minulému zápasu v sestavě čtyři změny, ale než se nová defenzivní formace rozkoukala, lovil mladý gólman Čtvrtečka míč ze sítě. Kliment vyslal do brejku obránce Kalabišku, který technickým pokusem k tyči z 10 metrů s přehledem otevřel skóre.

Hosty rychle inkasovaná branka nesrazila. Ve 12. minutě se dostal do zakončení Fortelný, ale mířil těsně vedle. O chvíli později se snažil Mareš neúspěšně přelobovat Nemravu a Moulisův nepovedený centr pak jen o vlásek minul břevno domácí branky.

Slovácko se vymanilo z teplické převahy v závěru první půle a po kombinační akci měl možnost zvýšit vedení Sadílek, jenže zblízka z úhlu přestřelil.

V úvodu druhé půle přibylo na obou stranách více nepřesností, čímž trpěla kombinace. V 60. minutě předvedl ve vápně střelu „nůžkami“ hostující Moulis, ale mířil nad. O pět minut později zahodil na druhé straně vyloženou šanci Kliment, který se uvolnil přes stopera, ale pak poslal míč těsně mimo.

V 86. minutě dostal Droehnle za faul na unikajícího Kohúta rovnou červenou kartu. Domácí si závěr pohlídali a v přesile ještě přidali pojistku. Mazuch nešťastně odvrátil míč jen k Jurečkovi, který dorážkou z malého vápna nezaváhal. Slovácko zvítězilo 2:0 stejně jako v úvodním vzájemném duelu v této sezoně v Teplicích. Doma porazilo Severočechy po čtyřech zápasech.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!