130 let

Souček v diskuzi se sudím Deanem | foto: Reuters

Odvolání West Hamu pomohlo, Součkovi zrušili červenou kartu. ‚Mám radost, stále nemám ani jednu,‘ reagoval

Sport
  •   13:27
Londýn - West Ham se úspěšně odvolal proti červené kartě Tomáše Součka, kterou obdržel v sobotním utkání 23. kola anglické fotbalové ligy s Fulhamem. „Kladiváři“ o rozhodnutí anglické Fotbalové asociace informovali na svém webu. Pětadvacetiletý defenzivní záložník tak může nastoupit do úterního osmifinále Anglického poháru na stadionu Manchesteru United.

VIDEO: Divná červená pro Součka. Trapné a ubohé, shodují se osobnosti v Anglii, nechápe ani ‚faulovaný‘

„Mám radost, že moje červená karta proti Fulhamu byla zrušena. Schválně jsem se na to díval - odehrál jsem bez červené karty zatím celou svou kariéru, přes 200 zápasů. Těším se, že týmu pomůžu v důležitých zápasech tenhle týden! Děkuji všem za vaši podporu,“ uvedl Souček na twitteru.

Tomáš Souček dostal červenou kartu
Tomáš Souček dostal červenou kartu

Červenou kartu dostal v nastavení poté, co při přípravě na standardní situaci ve snaze vyhnout se protihráči zvedl loket a zasáhl jím do obličeje Aleksandara Mitroviče. Sudí Mike Dean po upozornění od videorozhodčího dlouho přezkoumával situaci u monitoru a následně překvapeného záložníka vyloučil. Klub se proti tomu v neděli odvolal.

Souček se po Tomáši Řepkovi, Radoslavu Kováčovi a Luďku Mikloškovi stal už čtvrtým českým hráčem West Hamu, který v Premier League obdržel červenou kartu.

Podle BBC obdrželi Dean a jeho rodina kvůli nedávným kontroverzním rozhodnutím výhružky smrtí. Proto Dean vedení Premier League požádal, aby o nadcházejícím víkendovém kole nepískal. Minulé úterý nesprávně vyloučil i Jana Bednareka ze Southamptonu při debaklu 0:9 proti Manchesteru United. Ve středu ale ještě bude řídit osmifinálový souboj Anglického poháru Leicester - Brighton.

„Výhrůžky a urážky tohoto kalibru jsou naprosto nepřijatelné. Plně podporujeme Mikeovo rozhodnutí nahlásit tyto zprávy, které jeho rodina obdržela, policii,“ prohlásil bývalý rozhodčí a nyní generální manažer komise zodpovědné za přípravu arbitrů Mike Riley.

„Nikdo by neměl být obětí takových odporných zpráv. Urážky v on-line prostředí jsou nepřijatelné v jakékoli profesi a je třeba dělat víc, abychom se s tímto problémem vypořádali,“ dodal Riley.

Autor: ČTK