Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kotrmelce na Letné. Sparta prodloužila s Váchou smlouvu a poslala ho do Liberce

Sport

  15:46
PRAHA - Záložník Lukáš Vácha prodloužil s pražskou Spartou smlouvu do konce roku 2018. Podzim však osmadvacetiletý fotbalista stráví na hostování v Liberci, kde už dříve působil.

Lukáš Vácha. foto: www.sparta.cz

Vácha byl podle deníku Sport minulý týden s okamžitou platností vyřazen z kádru Sparty, protože už s ním nový trenér Andrea Stramaccioni nepočítal. To dnes vedení letenského klubu popřelo.

„Musím jednoznačně odmítnout prezentaci, že by kdokoli Lukáše ze Sparty vyhazoval. Lukáš patřil v minulých sezonách k oporám Sparty a tomu také odpovídalo jeho postavení v týmu,“ řekl pro klubový web generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Stramaccioniho léčba šokem? Italský kouč Sparty vyhodil srdcaře Váchu

„Bohužel v poslední době ho provázely opakované zdravotní problémy, kvůli kterým v minulých třech sezonách vynechal téměř 40 procent utkání,“ dodal.

V Liberci by uzdravený Vácha měl dostat větší herní prostor. „Vzhledem k nižšímu počtu utkání a šíři kádru Sparty existovalo značné riziko, že nebude mít takové vytížení, jaké by si s ohledem na jeho návrat on i klub představovali. Proto jsme hledali pro obě strany dobré řešení této situace, přičemž přáním Lukáše bylo zvolit právě Liberec,“ vysvětlil Kotalík.

Vácha za Liberec hrával v letech 2010 až 2013 a pomohl Slovanu k mistrovskému titulu, než přestoupil do Sparty. Tam se zařadil mezi opory týmu, vykonával funkci zástupce kapitána a klub ho často využíval jako jednu z tváří marketingových akcí. Vloni v září byl slávistický odchovanec na operaci a vynechal zbytek podzimu, zdravotní problémy měl i letos.

„Vždycky jsem za Spartu bojoval a snažil se pro ni odvést vždy to nejlepší. Poslední tři roky pro mě nebyly nejšťastnější, ale nyní jsem zdravý a cítím se fit. A to chci také všem dokázat. Věřím, že pravidelná herní praxe, kterou bych teď zřejmě ve Spartě neměl, mi pomůže, a budu nadále součástí Sparty,“ uvedl Vácha, jenž má v první lize na kontě 208 odehraných zápasů, 12 vstřelených branek a stejný počet asistencí.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...