Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ofsajd? Bavme se i o faulech na Frýdka, šlo o trestný čin, zlobí se Ščasný

Sport

  20:00
PRAHA - Kontroverzní gól fotbalistů Sparty? Její trenér Zdeněk Ščasný po nedělní ligové remíze 1:1 v Teplicích našel ještě kontroverznější moment: zranění svého obránce Martina Frýdka. „To považuju za trestný čin!“ hromoval.

Podle Zdeňka Ščasného byl zákrok Martina Filla na kriminál. foto: ČTK

Sparta v Teplicích jen remizovala. Liberec na ni ztrácí už jen čtyři body

Proč?
Protože dostal třikrát loktem od Filla do obličeje a teď ho odvážejí s otřesem mozku do nemocnice. Je naprosto nepochopitelné, že po těchto zákrocích faulující hráč utkání dokončil. Když se bavíme o ofsajdu, bavme se i o tomhle. Běžte se na Frýdka podívat, jak v šatně leží. A všechno beztrestně bez žluté karty.

Konaté dal gól z ofsajdu. Co vy na to?
Vůbec nezpochybňuju, jestli byl nebo nebyl ofsajd. Já to neviděl, ale nediskutuju, nepolemizuju. Pokud ofsajd byl, jde o chybu.

Martin Frýdek.
Utkání 17. kola první fotbalové ligy: Fastav Zlín - Sparta Praha, 13. února ve...

Po osmi zápasech jste šli do vedení, proč jste ho neudrželi?
Protože jsme nepřidali druhou branku, která by Teplice hodně zlomila. Měli jsme dost brejkových situací, ale neřešili je nejlíp. Pak už to bylo složitější, protože odešel rychlostní Konaté, Julišovi došly síly. A pak se bavme o standardkách, když mluvíme i o ofsajdu. I o faulu, který byl před vyrovnávacím gólem, abychom byli féroví. Tolik standardek jsem za poločas nezažil. Dostali jsme gól přes zeď, pěkný byl, co k tomu říct.

Tak se slaví v Plzni. Červeno-modře si nechá obarvit vlasy i kouč Krejčí

Potočný skóroval i z opakovaného přímého kopu. Zažil jste, aby jeden hráč využil dva trestňáky po sobě?
Zažil jsem to naposledy jako hráč, když jsem narukoval do Dukly. Udělal to Honza Geleta. Dvakrát trefil šibenici, protože rozhodčí mu to poprvé vrátil. Dneska z toho ale radost nemám.

Berete bod?
Beru. V situaci, kdy jsme měli tragický duben, si myslím, že hlavně první poločas byl dobrý. Ale šlo o těžký zápas. Protože Olomouc vyhrála, Teplice jsou nechci říct v panice, ale pod velkým tlakem. Jsou bezprostředně ohrožené. My měli v nohách středeční pohár s Jabloncem. Dokud jsme hráli, tak byl zápas zajímavý, ve druhé půli nedokážu odhadnout počet odpískaných faulů, přerušení hry a nakopávaných balonů. To už se fotbal moc nedal hrát.

Dvakrát jsme porazili Spartu, titul si zasloužíme, radoval se Ďuriš

Příště hostíte Liberec, který na vás tři kola před koncem ztrácí z třetího místa 4 body. Jste rád, že to nebude zápas o všechno?
Zápas o všechno by to nebyl stejně, máme pak ještě další. Ale byl jsem si vědom, že v momentě, kdy v Teplicích něco získáme, nám stačí bodovat s Libercem a vyhrát poslední zápas s Jihlavou. Žádná panika nebyla před zápasem a není ani teď.

Po dlouhé době nastoupil Zahustel. Co jste říkal jeho výkonu?
Klobouk dolů, protože se s rukou ještě necítil stoprocentně, marodil strašně dlouho. Nakonec byl u prvního gólu. Myslím, že je potřeba před ním smeknout, ještě den před zápasem jsme nevěděli, zda nastoupí.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha