Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ohnisko v Dole Darkov naruší fotbalové klání. Duel Karviné se Spartou proběhne ve speciálním režimu

Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. foto: ČTK

Karviná - Nedělní zápas 26. kola první fotbalové ligy mezi Karvinou a Spartou Praha bude kvůli výskytu nového typu koronaviru v Dole Darkov probíhat ve zvláštním režimu s velkými omezeními. Zatímco ostatních utkání obnovené sezony se smí zúčastnit 300 osob a někde už měli i pár desítek fanoušků z „kotle“, na duel mezi Slezany a Letenskými se žádní příznivci nedostanou.
  19:08

Marná Sparta i jaloví střelci. Co ukázalo první kolo restartované ligy?

Zápas se odehraje v ještě přísnějším režimu než dohrávka 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, která minulou sobotu otevřela restartovanou sezonu po koronavirové pauze. Na Stínadlech tehdy smělo na stadion včetně hráčů, členů realizačních týmů a rozhodčích 150 osob a dostalo se i na některé novináře.

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně.
Lukáš Kalvach z Plzně a Bořek Dočkal ze Sparty.

V Karviné se zápas bude hrát s výjimkou několik pracovníků televizních a rozhlasových médií a jednoho fotografa bez účasti novinářů a na nezbytné minimum se musely uskromnit i oba týmy. Nedostane se také na žádné fanoušky, kteří už například v omezeném počtu dorazili do hlediště v Příbrami, Opavě či Českých Budějovicích.

„Utkání se uskuteční s velmi omezeným počtem osob na stadionu v souladu s rozhodnutím Krajské hygienické stanice,“ uvedl v tiskové zprávě Štěpán Hanuš, mluvčí Ligové fotbalové asociace, která v Česku řídí první a druhou ligu. Přesný počet osob na stadionu v Karviné LFA nezveřejnila.

Důl Darkov těžební společnosti OKD v Karviné je aktuálně největším ohniskem výskytu nemoci covid-19 v Česku. Nakaženo je 329 zaměstnanců a jejich blízkých.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...