130 let
Pořadatelé v Amsterdam Areně se sbíhají k fanouškovi, který spadl z tribuny

Pořadatelé v Amsterdam Areně se sbíhají k fanouškovi, který spadl z tribuny | foto: Reprofoto

Okamžik hrůzy v Amsterdamu. Muž spadl z tribuny a ležel v kaluži krve

Sport
  •   12:07aktualizováno  19:51
AMSTERDAM - UVNITŘ VIDEO: Ten moment sebral fotbalistům Ajaxu Amsterdam radost ze senzačního úterního vítězství 2:1 v Lize mistrů nad slavnou Barcelonou, díky kterému mají stále naději na postup ze základní skupiny. Jeden z domácích fanoušků totiž ve 39. minutě utkání spadl z ochozu Amsterdam Areny, letěl pět metrů vzduchem a po dopadu si vážně poranil hlavu. Jeho stav je kritický.

Nyní bojuje o život v nemocnic. Nizozemské noviny teď přináší neveselé podrobnosti tragédie. Skalní příznivec domácího klubu stál v první řadě jižního sektoru 126 a když vášnivě slavil vítězný gól svého týmu, přepadl přes okraj tribuny na volný betonový prostor obklopující stadion. Svědci popisují, že pod mužem byla spousta krve.

zdroj: www.youtube.com

"Momentálně se nechází v nemocnici. Má vážná zranění. Nic dalšího nevíme, ale přejemu mu hodně síly a uzdravení," píše se ve středečním oficiálním prohlášení Ajaxu. Nizozemští novináři dále informují, že při zásahu selhala zdravotnická pomoc. Při převozu fanouška do nemocnice se prý měly srazit dvě sanitky. Na stadionu zasahovala i helikoptéra. Některá média dokonce spekulují, že fanoušek zraněním podlehl. Amsterdamská policie ale podobné zprávy dementuje. "Není to pravda, víc vám ale momentálně nemůžeme říci," tvrdí.

Autor: Michal Hořejší