Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Olomouc rozdrtila Příbram 6:1 a vede ligu

Sport

  20:33
OLOMOUC - Fotbalisté Olomouce ve 13. kole první ligy porazili doma Příbram 6:1 a díky lepšímu skóre se dostali do čela tabulky před Jablonec. Třemi góly k tomu přispěl Michal Ordoš, který se s 12 zásahy dostal do čela tabulky střelců. Další dva góly přidal Jakub Petr. Sigma už neprohrála 12 utkání za sebou.

Sigma Olomouc foto: ČTK

Trenér 1. ligy

Tipovací soutěž Trenér 1. ligy

Poslední vzájemná měření sil přinášely ofenzivní podívanou a to se potvrdilo i dnes, o což se zasloužili zejména domácí. Úvod ale patřil Příbrami, ovšem gólovou akci z páté minuty zastavil praporek pomezního signalizující ofsajdové postavení skórujícího Střihavky. Domácí tým během první čtvrthodiny předvedl nedůrazné nebo nepřesné pokusy Hořavy, Klesnila, Ordoše a Škerleho.

Ve 21. minutě to už ale přišlo. Pospíšil vysunul do křídla Petra, ten našel před prázdnou brankou volného Klesnila a Sigma vedla 1:0. Hosté se málem dočkali odpovědi. Dostali se kombinací do vápna Sigmy a jen špatné zakončení Wágnera uchránilo Sigmu od velkých potíží.

Olomouc - Příbram 6:1

  • Branky: 63., 90. a 90.+1 Ordoš, 45. a 54. Petr, 21. Klesnil - 67. Danoski. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Moláček. ŽK: Schulmeister - Dejmek, Šlapák. Diváci: 4 820.
  • Olomouc: Zlámal - Rossi, Dreksa, Škerle, Vepřek (67. Janotka) - Pospíšil, Ordoš, Hořava - Petr (81. Plšek), Klesnil, Navrátil (76. Schulmeister).
  • Příbram: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek - Krbeček (70. Kalivoda), Trapp, Mareš 79. Valenta), Šlapák (58. Danoski) - Střihavka, Wágner.

Ve 26. minutě měli domácí brejk, Rossi našel centrem Navrátila, ale ten špatně odhadl centr a minul. O chvilku později šel Navrátil úplně sám na Hrušku. Zkoušel lob, který Hruška dokázal ztečovat na rohový kop. Bdělost gólmana Příbrami vyzkoušel ranou z dvaceti metrů i Petr a podruhé skórovat mohl Klesnil, ale ke gólu mu scházelo pár centimetrů. A velkou šanci po přečíslení zahodil také kanonýr Ordoš.

Sigma se ale nakonec dočkala ještě do půle druhé branky. Navrátil našel centrem Petra a ten neuvěřitelným volejem zvýšil na 2:0.

Ve druhé půli pokračovalo hanácké fotbalové představení. Po kombinační akci se po centru míč odrazil na velké vápno. Tam ho napálil Pospíšil.

Příbramská obrana ještě dokázala střelu zablokovat, ale na ránu Petra z otočky už nereagoval ani Hruška, 3:0.

Krátce na to Navrátil našel centrem Klesnila, jeho hlavičku vyrazil Hruška na Ordoše a ten dal svůj desátý gól v sezoně. Na Příbram se valil jeden útok za druhým. Další dvě akce odvrátili hosté jen se štěstím, a pak sami udeřili poté, co se střídající Danoski prosadil povedenou ranou.

Příbram gól nabudil, ale Sigma už výhru nepustila. Naopak v závěru trefil tyč Klesnil a v nastavení dva rychlé góly zaznamenal Ordoš, který tak uzavřel hattrick.

Další nedělní výsledky 13. kola ligy

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 31. vlastní Hubáček. Rozhodčí: Bílek - Košec, Ubias. ŽK: Mičola, Nitrianský, Hubáček, Škoda, Petrák, Latka, Tusjak - Kolář, Horváth, Kozáčik. Diváci: 8931.

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 1:3 (0:2) 
Branky: 54. vlastní Berger - 9. a 36. Borek, 89. Marek. Rozhodčí: Královec - Filípek, Vysloužil. ŽK: Pašek, Kaufman, Sus, Zavadil, Škoda, Brabec - Vorel, Gedeon, Berger, Vrzal, Marek. ČK: 68. Sus. Diváci: 3262.

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0) 
Branka: 84. Řezníček z pen. Rozhodčí: Nenadál - Kovařík, Gallo. ŽK: Šisler, Harba, Dvořák - Rýdel. ČK: 83. Šisler. Diváci: 2652.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!