130 let
Petr Drobisz.

Petr Drobisz. | foto: ČTK

Olomoucký brankář Drobisz posun v korupční kauze nevidí

Sport
  •   18:57
PRAHA - Brankář olomouckých fotbalistů Petr Drobisz nepřestává věřit, že korupční kauza nakonec dopadne v jeho prospěch. Klidný zůstává i poté, co policie v tomto týdnu uzavřela vyšetřování aféry a navrhla jeho obžalobu spolu s bývalým šéfem Bohemians Praha Karlem Kaprem a tehdejšími hráči střížkovského klubu Miroslavem Obermajerem a Davidem Zoubkem.

Drobisz to nepovažuje za žádný významný posun a snaží se soustředit jen na fotbal.

"Nic nového se neudálo. Bylo to prostě předáno státnímu zástupci, a to je tak všechno," řekl dnes novinářům Drobisz, který měl údajně v květnu 2009 před posledním ligovým kolem nabídnout a posléze předat úplatek 300 tisíc korun hráčům Bohemians Praha za to, že úmyslně prohrají. Hanáci tehdy zvítězili 3:0 a zajistili si účast v evropských pohárech.

Drobisz však jakoukoli vinu dál popírá a doufá, že případ pro něj nakonec dopadne dobře. "Já jsem klidný celou dobu. Nic nového není a věřím, že se to dořeší," prohlásil zkušený čtyřiatřicetiletý brankář.

Drobisz cítí tlak na svou osobu
Tlak na svou osobu se snaží nevnímat a nepřipouštět si ho. "Nic s tím nenadělám. Bohužel situace je prostě taková a já se s tím musím popasovat. Připravuju se dál, mám rodinu, která mi pomáhá se od toho oprostit," pokračoval Drobisz.

Případného odpočtu bodů, který by teoreticky mohl Sigmě hrozit, se vůbec nebojí. "Myslím si, že se bude rozhodovat na hřišti. Tam se ukáže, jestli Sigma ty poháry hrát bude nebo nebude. Já věřím, že ukážeme, že na ně máme," podotkl Drobisz, jehož tým figuruje po podzimní části na třetím místě prvoligové tabulky.

Dobrou formu ukázali Hanáci v zimní Tipsport lize, kterou dnes v Praze opanovali po finálové výhře 3:1 nad slovenskými Zlatými Moravci.

Drobisz: Vyhrát zimní Tipsport ligu je úspěch
"Samozřejmě vyhrát takový turnaj je úspěch. Mně se to podařilo už se Slováckem, jenže pak jsme tu sezonu spadli, takže to zase tak velký úspěch asi nakonec nebyl," řekl Drobisz.

Doufá, že Sigmě triumf zvedne sebevědomí do jarní části. "Výsledek je to hezký, ale vše se ukáže až na ligových trávnících. Teď šlo hlavně o oživení přípravy, a to posloužilo dobře," dodal.

Autor: ČTK